Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Ειδικό κλιμάκιο για τον έλεγχο των δεκάδων ΜΚΟ στη Λέσβο-Με μόλις τρεις συνεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών

22 Δεκεμβρίου 2015 – 17:59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Ειδικό κλιμάκιο για τον έλεγχο των δεκάδων ΜΚΟ στη Λέσβο-Με μόλις τρεις συνεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών»

Στη συγκρότηση ειδικού κλιμακίου, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα αναφορικά με τη δραστηριοποίηση των δεκάδων ΜΚΟ, που έχουν «εγκατασταθεί» στη Λέσβο, προχωρά η κυβέρνηση.

Η είδηση προκύπτει από την απάντηση, που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Τόσκας, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Τόσκα, το ειδικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών των ΜΚΟ, καθώς και στους τομείς δράσης τους αλλά και στην εν γένει διαπίστωση της νομιμότητας ίδρυσης τους, λειτουργίας και τρόπων ενέργειας των μελών τους.

Προφανώς όμως, το πρόβλημα ανεξέλεγκτης δράσης δεκάδων ΜΚΟ, που φέρεται να έχουν «δραστηριοποιηθεί» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού «κύματος» στη Λέσβο, αναδεικνύεται και από την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννη Μουζάλα, στην ίδια ερώτηση.

Από την απάντηση του κ. Μουζάλα προκύπτει, ότι μόλις 3 ΜΚΟ σε Σάμο και Μυτιλήνη  («Ιατρική Παρέμβαση», «Γιατροί του Κόσμου» και «Μετάδραση») συνεργάζονται με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών!

«Θα περιμένω τα αποτελέσματα του συνολικού ελέγχου των ΜΚΟ και θα επανέλθω. Το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά, που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν το επίσημο κράτος να μη γνωρίζει πόσες και ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου…» αναφέρει ο Ν. Κακλαμάνης.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Ν. Τόσκα.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Ι. Μουζάλα.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.