Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εκλογές 2015, Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“KONTRANEWS”

4 Ιανουαρίου 2015 – 10:19

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Νικήτα Κακλαμάνη όπως δημοσιεύθηκε στην “Κυριακάτικη KONTRANEWS”, με τίτλο “Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα”.

Αναλυτικά το άρθρο:

“Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα”
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της μεταπολεμικής της ιστορίας. Σε ένα μήνα περίπου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποφασίσουν για τη πορεία της χώρας.
Δεν είμαι απ’ αυτούς, που συμφωνώ με τη λογική της τρομοκρατίας, ότι «θα καταστραφούν τα πάντα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση». Ο φόβος δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός λόγος, που ο λαός θα κρίνει, ότι η νυν κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της.
Προσωπικά, πιστεύω ότι σε εκείνο, που πρέπει να επενδύσει είναι η αλήθεια, όσο πικρή κι’ αν είναι ορισμένες φορές. Στη πολιτική μου διαδρομή πάντα θεωρούσα, ότι τον λαό οφείλεις να τον σέβεσαι. Και σεβασμός είναι να του μιλάς ειλικρινά.
Πάνω σε αυτή τη βάση τολμώ να πω, λοιπόν, ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε σημαντικά λάθη, που της έχουν κοστίσει και συνεχίζουν να της κοστίζουν.
Σφάλματα, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν κάποιοι από τους φερόμενους ως «στενούς συνεργάτες» του Πρωθυπουργού τολμούσαν να «ξεμυτίσουν» από τη γυάλα του Μαξίμου και να αφουγκραστούν τον απλό κόσμο, ο οποίος έχει λυγίσει από τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη.
Για παράδειγμα, ο ΕΝΦΙΑ που εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ, αν και στη πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών ήταν μειωμένος συγκριτικά με το «χαράτσι»- Βενιζέλου.
Κακά τα ψέματα, η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ δυσκόλεψε σημαντικά τη ΝΔ. Υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ή να συμβιβαστούμε για πράγματα που προεκλογικά είχαμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε.
Όπως π.χ. η εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Και φτάσαμε σήμερα, να ετοιμάζει την ίδρυση νέου κόμματος και να «κουνάει το δάχτυλο» ο Γιώργος Παπανδρέου. Έλεος…
Λάθος επίσης ήταν και το γεγονός, ότι ο Πρωθυπουργός βιάστηκε μετά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να «σκίσει τα μνημόνια» αποτάσσοντας αποκλειστικά το ΔΝΤ. Ήμουν από εκείνους, που το είπα από τη πρώτη στιγμή, ότι οι ελληνικές θέσεις (μείωση του χρέους) ήταν πιο κοντά με του ΔΝΤ παρά της Γερμανίας.
Η ουσία όμως είναι, ότι πριν φτάσουμε στις κάλπες, έγινε δουλειά. Κανείς για παράδειγμα δεν μπορεί να επικαλεστεί, ότι η κατάσταση μοιάζει με του 2012. Το γεγονός και μόνο, ότι ψηφίστηκε προϋπολογισμός και πάρθηκαν μέτρα (100 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη) χωρίς την έγκριση της τρόικας, αποδεικνύει ότι για πρώτη φορά υπήρξε αντίδραση στις (παράλογες) απαιτήσεις των δανειστών.
Στην αντίπερα όχθη τώρα.  Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δεκάδες συνιστώσες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν λέει τι θα κάνει, με:
-Τις χιλιάδες των (παράνομων) μεταναστών. Θα τους δώσει ή όχι ιθαγένεια;
-Τη δημόσια υγεία
-Το Κυπριακό. Θα πει «ναι» στο νέο σχέδιο-Ανάν;
Τα Σκόπια. Θα δεχθεί να τα αναγνωρίσει ως Μακεδονία, όπως έχουν πει κατ’ επανάληψη ανώτατα στελέχη του;
-Το ΝΑΤΟ. Θα το διαλύσει, όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Βίτσας;
-Τους δανειστές. Θα πετάξουν στα σκουπίδια τα μνημόνια ή θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, όπως ήδη γίνεται εδώ και μερικούς μήνες;
Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της πατρίδας, με κρυφή ατζέντα, στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, μοιράζοντας  παράλληλα απλόχερα ελπίδα στους Έλληνες χωρίς να έχει εξασφαλίσει το παραμικρό.
Πρόκειται για ότι χειρότερο μπορεί να κάνει υποψήφιος πρωθυπουργός, όταν οι πολίτες της χώρας μας έχουν υποστεί πέντε χρόνια πρωτόγνωρων θυσιών και υπάρχει ο κίνδυνος να «πάνε στο βρόντο».
Η ΝΔ έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να αξιοποιήσει την ανυπαρξία λόγων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως επιβάλλεται έστω την ύστατη ώρα να κάνει «σημαία» την ιδρυτική της διακύρηξη του 1974 με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Να αποκτήσει ξανά τη πατριωτική, λαϊκή φυσιογνωμία της. Με δύο λέξεις; Να επιστρέψει στις ιδεολογικές της ρίζες…

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.