Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«KONTRANEWS»

29 Νοεμβρίου 2015 – 09:23

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «KONTRANEWS».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πόσο σας ξεπέρασαν οι εξελίξεις στη Ν.Δ.;

«Δυστυχώς, πολύ. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να καλύψουμε σύντομα το χαμένο έδαφος. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή ΝΔ, ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο… Όσον αφορά δε “το περίφημο” παράλληλο πρόγραμμα, αναζητείται κάπου στη Σαχάρα… Διαβάστε τον προϋπολογισμό του 2016 και πείτε μου που αναφέρεται έστω η λέξη “το παράλληλο” πρόγραμμα»

Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτή τη στιγμή το κλίμα στην παράταξη;

«Είμαι στην παράταξη 51 χρόνια. Ποτέ δεν έχω νιώσει τόση θλίψη και οργή συνάμα. Ήμουν ο πρώτος, που ζήτησα συγνώμη από τον απλό κόσμο της ΝΔ για το εκλογικό φιάσκο. Ξέρετε γιατί; Επειδή καταλαβαίνω πως αισθάνεται τούτες τις ώρες. Αυτός όμως ο κόσμος δηλαδή η λαϊκή βάση της παράταξής μας, θα ξαναπροσέλθει μαζικά στη νέα εκλογική διαδικασία και θα θέσει στο περιθώριο τους περαστικούς, τους κομματικούς καρεκλοκένταυρους και όλους τους εξωθεσμικούς, που νομίζουν ότι μπορεί να μας “κάνουν κουμάντο”. Θα τους συντρίψουμε»

Βολές και ρουκέτες εκατέρωθεν των υποψηφίων. Πόσο βοηθάει αυτό μια βαριά ηττημένη Ν.Δ.;

«Μόνο κακό προκαλεί και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να το καταλάβει κανείς. Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. είπα ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει. Να κηρυχθεί σιωπητήριο μεταξύ των υποψηφίων»

Αστοχία κι ανικανότητα στην εκλογική διαδικασία .Γι΄ αυτά ευθύνεται συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα;

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τους “παραπλάνησε” η εταιρεία-φάντασμα. Ακόμη κι αν δεχθούμε αυτή την αφελή δικαιολογία, τρία πρόσωπα έχουν την κυρίως ευθύνη. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, ο Γενικός Διευθυντής και ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης. Πού φιλότιμο όμως;»

Τι θα θέλατε εσείς για την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο των εκλογών;

«Προσωπική μου άποψη ήταν από τον Φεβρουάριο του 2015 (συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ) να προηγηθεί τακτικό συνέδριο ανασυγκρότησης και ύστερα η εκλογή προέδρου. Δυστυχώς, παρότι αυτό πιστεύω και σήμερα δεν υπάρχει χρόνος για μια τέτοια αναγκαία πολυτέλεια. Με εγγυητή των νέων εκλογών την ΚΟ της ΝΔ, προχωρούμε στην εκλογή και αρχίζουμε αμέσως μετά την προετοιμασία για το τακτικό μας συνέδριο»

Πώς θα πείσετε τώρα τους ψηφοφόρους σας ότι μπορείτε να κάνετε δυνατή αντιπολίτευση όταν αδυνατείτε να προχωρήσετε ακόμη και σε εσωκομματικές εκλογές;

«Η παράταξή μας είναι παράταξη αρχών, δημοκρατική, λαϊκή, πατριωτική, φιλελεύθερη, με κοινωνικές ευαισθησίες. Αυτή τη δύναμη κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει και ταυτόχρονα είναι το εφαλτήριο για το νέο ξεκίνημα. Είναι η δύναμη της ΝΔ για αντιπολίτευση όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και έξω απ’ αυτήν. Στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα στέκια των ανέργων, στους χώρους της επιχειρηματικότητας και της διανόησης»

Πιστεύετε ότι η αναβολή των εκλογών για τεχνικούς λόγους έκρυβε «πολιτική δολιότητα»;

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο μόνος χαμένος της Κυριακής ήταν ο Β. Μεϊμαράκης, που στις κάλπες, που είχαν “πέσει” ψηφοδέλτια “σάρωνε” σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί»

Πως σχολιάζετε τη τοποθέτηση-Βορίδη, ώστε να υπάρξει συναίνεση σε οικουμενική με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά;

«Δεν ξέρω, αν ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη προσωπική του άποψη ή μίλησε ως εκπρόσωπος του κ. Τζιτζικώστα. Ο κ. Τζιτζικώστας ίσως θα πρέπει να το διευκρινίσει…»

Μετά απ΄ όλα αυτά πόσο είναι προφυλαγμένη από πιθανή διάσπαση η Ν.Δ.;

«Όποιος τολμά ας το επιχειρήσει… Θα εξαφανιστεί πολιτικά, μέσα στην οργή της λαϊκής μας βάσης. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται και σε κάποιους τύπους έξω από το κόμμα…»

Στην κυβέρνηση «τρίβουν τα χέρια τους». Σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμάτε ότι το κόμμα σας μπορεί να γίνει μια σοβαρή κι αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση;

«Μιλάτε λες και υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Τη ΝΔ θα την δείτε στην εβδομάδα που αρχίζει από αύριο. Θα παρουσιαστεί σοβαρή, συγκροτημένη, μαχητική στη μάχη του προϋπολογισμού-μαϊμού. Του προϋπολογισμού με 5,2 δις νέους φόρους, λέγοντας ένα ηχηρό “όχι” στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου. Η λέξη “αριστερή” αναζητείται»

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.