Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Πολιτική

Μέτρα για λαθρομετανάστευση και ασφάλεια στην Αθήνα

18 Μαΐου 2011 – 15:55

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 19 μήνες καθυστέρηση η Κυβέρνηση «ανακάλυψε» το μείζον πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αντιμετώπισε ένα ακόμη εθνικό θέμα, σαν έκθεση ιδεών.

Για μία ακόμη φορά αναζητούνται λύσεις, με ασκήσεις επί χάρτου, σε ζητήματα για τα οποία τα μέτρα πρόληψης και καταστολής οφείλουν να είναι άμεσα υλοποιήσιμα και στοχευμένα στην «καρδιά» του προβλήματος.

Δυστυχώς, όμως, στα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και για τα οποία δεν ασκήθηκε καμία πίεση από τον Γιώργο Καμίνη, μεταξύ άλλων:

***Δεν αναφέρθηκε, έστω ένα μέτρο περιορισμού της λαθρομετανάστευσης.

***Δεν έγινε λόγος για θέσπιση μέτρων σχετικά, με άμεσες απελάσεις παράνομων μεταναστών.

***Υπάρχει απουσία χρονοδιαγράμματος, οικονομικού προγραμματισμού και πηγών χρηματοδότησης.

***Τέλος, καταγράφεται άγνοια δεδομένων, όπως:

α)Στην πρόταση για εγκαταλελειμμένες κατοικίες δεν αναφέρεται ότι η πλειοψηφία αυτών ανήκει στο Κράτος, όπως ιδρύματα, ΚΕΔ και Υπουργείο Πολιτισμού.

β) Υπάρχει ασάφεια για τα οικονομικά κίνητρα, που θα δοθούν σε όσους θελήσουν να κατοικήσουν και να δημιουργήσουν ξανά τον παραγωγικό ιστό της πρωτεύουσας.

γ) Ούτε λέξη για την απομάκρυνση των υπαρχόντων ΟΚΑΝΑ εκτός κέντρου, παρά μόνο εξαγγελίες για δημιουργία  τριών νέων (ΟΚΑΝΑ).

Αποτέλεσμα; «Άνθρακες ο θησαυρός» των πολυδιαφημισμένων μέτρων της Κυβέρνησης Παπανδρέου για τη λαθρομετανάστευση και την ασφάλεια στο κέντρο της πόλης Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με τη σειρά του, αφού ανακάλυψε, με καθυστέρηση 6 μηνών, ότι οι ευθύνες δεν ανήκουν στον Δήμο αλλά στην κεντρική Κυβέρνηση, δεν κατάφερε να περάσει καμία πρότασή του, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είτε γιατί δεν είχε ο ίδιος να κάνει κάποια είτε γιατί τον αγνόησαν πλήρως οι συνομιλητές του.

Δυστυχώς, ο μοναδικός χαμένος, από την αδυναμία άσκησης πολιτικής της κυβέρνησης και από την ανυπαρξία διοίκησης στο Δήμο, είναι και πάλι ο λαός της Αθήνας και ειδικότερα οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Σας επισυνάπτουμε εδώ και αρχείο του συνόλου των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με σχόλια, θέσεις αλλά και παραλήψεις, που εντόπισε η δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας». 

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.