Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το ζήτημα με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

17 Μαρτίου 2015 – 15:59

Ν. Κακλαμάνης: «Να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το ζήτημα με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο»

Να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το μείζον ζήτημα, που έχει προκύψει με τους 75.000 περίπου εγκλωβισμένους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, με αποτέλεσμα να βλέπουν το άληκτο κεφάλαιο τους να αυξάνεται αντί να μειώνεται, λόγω της -προ δυο μηνών- απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να διακόψει την κλειδωμένη σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 φράγκου ανά ευρώ, ζητά με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Ν. Κακλαμάνης επαναφέρει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της ΝΔ σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ότι θα επιληφθούν άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι, βάσει πρόσφατης απάντησης του υπουργού Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος αναγνωρίζει το δίκαιο των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, το ενδεχόμενο κυβερνητικών πρωτοβουλιών για το θέμα παραπέμπεται μετά από τη λήψη αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, που πιθανότατα θα υπάρξουν μετά από διάστημα αρκετών ετών και δεν θα είναι άμεσες.

Ο Ν. Κακλαμάνης υπογραμμίζει, ότι κάτι τέτοιο ουσιαστικά καταδικάζει αδίκως τους δανειολήπτες στην καταβολή υπέρογκων δόσεων και αυξήσεων στο άληκτο κεφάλαιο τους:

«Σήμερα είναι ανάγκη να ενεργοποιήσετε τα όσα λέγατε προεκλογικά, ότι θα λύσετε το ζήτημα νομοθετικά και να μην εξαρτάται η ανακούφιση των δανειοληπτών από αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες δυστυχώς για αυτούς θα καθυστερήσουν πολλά έτη ακόμη ή από το έργο χρονοβόρων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, υποφέρουν από τη ραγδαία υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου και χρειάζονται άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αδικίας που υφίστανται» καταλήγει ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.