Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Ως τον Ιούνιο ακινητοποιήθηκαν 126 οχήματα του ΕΚΑΒ!

18 Αυγούστου 2015 – 21:02

Σε πλήρη επιβεβαίωση, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, χωρίς παράλληλα να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος της απαραίτητης χρηματοδότησης για την ανανέωση των συγκεκριμένων οχημάτων καθώς και της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων (οδηγοί, πληρώματα ασθενοφόρων), παραπέμπει η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Α. Ξάνθου σε σχετική ερώτηση που είχε υποβληθεί από τον βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Α. Ξάνθος αναφέρει, ότι:
-«Το σύνολο των ακινητοποιημένων οχημάτων του ΕΚΑΒ ως τον Ιούνιο του 2015 είναι 126»
-«Βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαδικασία προμήθειας των 90 από τα 186 οχήματα για τα οποία ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από το 2007»
-«Η διοίκηση του ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο διορισμού 186 υπαλλήλων ειδικότητας ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων, όταν οι κενές θέσεις είναι 430»
– «Εντός του 2015 το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προκήρυξη για τη πρόσληψη 4.500 μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και παραιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ…». Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το πότε ακριβώς εντός του 2015, όταν ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου;
-«Σχεδιάζεται η άμεση πρόσληψη 500 ιατρών και νοσηλευτών για ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΕΝΝ». Δεν διευκρινίζεται δηλαδή η αμεσότητα των προσλήψεων.
-Ήδη έχει εγκριθεί η επιχορήγηση του ΕΚΑΒ με το συνολικό ποσό των 8εκ ευρώ για τη κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών για το οικονομικό έτος 2015». Το θέμα ασφαλώς είναι πότε θα γίνει η εκταμίευση.
Συμπερασματικά: Τη στιγμή που τα προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της υγείας –ελέω και της κρίσης-πολλαπλασιάζονται η κυβέρνηση δείχνει να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στις τεράστιες υποχρεώσεις που της αναλογούν. Δυστυχώς…
-Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.
-Διαβάστε εδώ την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.