Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Εκλογές 2014, Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

10 Μαΐου 2014 – 10:16

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν πάτε στον δεύτερο γύρο, καθώς φαίνεται να έχει προβάδισμα το δίδυμο Καμίνη-Σπηλιωτόπουλου. Εσείς τι εικόνα έχετε;

«Η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, τους οποίους περπατώ συνεχώς, δεν έχει σχέση με αυτή που εμφανίζουν οι «αντικειμενικές» δημοσκοπήσεις. Στις 12 Μαρτίου στο Caravel, παρουσία 3.500 συμπολιτών μου, έκανα τη δική μου δημοσκόπηση. Δεν νομίζω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες μπορεί κάποιος υποψήφιος, να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση με αντίστοιχο κόσμο. Φαίνεται αυτό άλλωστε κι από το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοί μου δεν πραγματοποιούν συγκεντρώσεις, τη στιγμή που εγώ κάνω ομιλίες και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες και οι αίθουσες είναι κατάμεστες. Αυτό δείχνει κάτι. Για αυτό το λόγο λοιπόν θεωρώ ότι οι συμπολίτες μου, το βράδυ της 18ης Μαΐου, θα με έχουν στείλει στο 2ο γύρο, σε πείσμα των δημοσκοπήσεων»

Ποιος ευθύνεται για την διάσπαση της κεντροδεξιάς και την διπλή γαλάζια υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας;

«Οι εγκέφαλοι του «πολιτικού σχεδιασμού» του πάλαι ποτέ κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτούς πρέπει να αναζητήσετε ευθύνες και όχι σε μένα. Σας υπενθυμίζω ότι είχα ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου για το Δήμο Αθηναίων εδώ κι ένα χρόνο. Νόμιζαν ότι θα κάνω πίσω. Υπήρχε πολιτική συμφωνία, για να στηριχθεί ο κ. Βενιζέλος, να κατέβουν κοινοί υποψήφιοι της κυβέρνησης οι κύριοι Καμίνης και Μπουτάρης. Η επιμονή μου να είμαι υποψήφιος χάλασε τη σούπα. Για αυτό και «εφευρέθηκε» η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου, ώστε εμμέσως να ενισχυθεί ο κ. Καμίνης. Το κατάλαβε, έστω και αργά ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πλέον είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του»

Τι απαντάτε στον κ. Καμίνη που λέει ότι παρέλαβε μια κακή Αθήνα από εσάς;

«Του υπενθυμίζω αρχικά ότι παρέλαβε ένα Δήμο, σύμφωνα με την αξιολόγηση από τον διεθνή οίκο Moody’s, με πιστοληπτική ικανότητα στην ανώτερη κατηγορία (Α1) και τον παραδίδει λίγο πάνω από τα «σκουπίδια» (Caa3). Επίσης, του απαντώ ότι παρέλαβε 17 νέα πάρκα, 6 νέους παιδικούς σταθμούς, 5 νέες λέσχες φιλίας, 6 νέες παιδικές χαρές, τον πιο σύγχρονο στόλο απορριμματοφόρων στην Ευρώπη, κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτική Αγορά) κ.α. Ο κ. Καμίνης τι έργο έχει να παρουσιάσει; Ένα τεράστιο μηδενικό»

Αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας;

«Βασική μου προτεραιότητα είναι ο απλός άνθρωπος, ώστε να αποκτήσει η Αθήνα και πάλι την κοινωνική της συνοχή. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να το πετύχουμε, το οποίο στηρίζεται σε 7 βήματα και 5 άξονες.

Τα 7 βήματα είναι τα εξής:

1) Να ξαναγίνει η Αθήνα κορυφαίος τουριστικός προορισμός, με βάση ένα νέο, εναλλακτικό αεροδρόμιο χαμηλού κόστους, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, του Τατοϊου, ή της Τανάγρας,

2) Να προκληθεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, με προσπάθεια επαναπατρισμού του συνόλου των πολιτιστικών θησαυρών μας,

3)Να αναπτυχθεί η Η πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία, με αναβίωση και θέσπιση νέων πολιτιστικών θεσμών, (Παναθήναια, Μεσολυμπιάδα, Διεθνή Λογοτεχνικά Βραβεία και το Multinational Festival)

4) Δημιουργία του μεγάλου περίπατου, από την Ακρόπολη στην Ακαδημία Πλάτωνος,

5) Παροχή Ολοκληρωμένες λύσεις και κίνητρα, τόσο προς τους υποψήφιους νέους κατοίκους και καταστηματάρχες, όσο και για τους ήδη υπάρχοντες, με απαλλαγές από επιβαρύνσεις και τέλη,

6) Οι ιδιωτικές πλέον, επιχειρήσεις «κοινής ωφέλειας», που εκμεταλλεύονται το υπέργειο και υπόγειο δίκτυο της πόλης, θα καταβάλουν τέλη διέλευσης.

7) Αξιοποίηση όλων των δυνατών πηγών χρηματοδότησης, εθνικών και ευρωπαϊκών από σήμερα έως 2020, καθώς και χορηγίες ή συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα ιδρυθεί και πάλι το Ταμείο Αθηναϊκής Επανεκκίνησης.

Οι αντίστοιχοι 5 άξονες, που θα στηριχθούν όλα αυτά είναι:

α) Ασφάλεια για την πόλη και τους πολίτες, β) Αλληλεγγύη για όλους, γ) Ανάπτυξη, δ) Αξιοπιστία στη λειτουργία του Δήμου και ε) Ανεξαρτησία».

Γιατί να ψηφίσει κάποιος εσάς και όχι τον Σπηλιωτόπουλο; 

«Γιατί θεωρώ ότι είμαι καταλληλότερος. Προσέξτε δεν θεωρώ εαυτόν καλύτερο από τον κ. Σπηλιωτόπουλο, έχω και εγώ αρνητικά, όπως άλλωστε όλοι οι συνυποψήφιοί μου. Πιστεύω όμως ότι είμαι καταλληλότερος για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων. Διαθέτω την εμπειρία, τη γνώση αλλά πάνω απ’ όλα το πάθος για να κάνω και πάλι μαζί με τους συνεργάτες μου την Αθήνα πόλη της ζωής μας. Μη ξεχνάτε, ότι το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα δεν είναι όψιμο, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά πριν από δύο μήνες. Ζω στην Αθήνα από παιδί και ασχολούμαι μ’ αυτήν είτε ως πολίτης είτε ως βουλευτής της εδώ και 25 χρόνια. Αυτό το προνόμιο δεν το έχει ο κ. Σπηλιωτόπουλος…»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.