Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Πολιτική, Ραδιόφωνο, Συνεντεύξεις

«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1»

31 Μαρτίου 2015 – 15:24

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1», με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Σημεία της συνέντευξης:

“Θεωρώ ότι ήταν λάθος η αποχώρησή μας από την Βουλή με αιτιολογία τον κ. Κατρούγκαλο. Αντίθετα η ΝΔ έπρεπε να αποχωρήσει από τη Βουλή όταν τουλάχιστον εγώ από τον 1990 δεν έχω ξανακούσει πρόεδρο Βουλής να απευθύνεται στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και να του λέει «κάτσε κάτω». Τότε έπρεπε να αποχωρήσουμε, τότε ήταν αντιθεσμική η συμπεριφορά”

“Νομίζω ότι δεν πρέπει να φτάσουμε καταρχήν σε τέτοια ακραία πράγματα τα οποία θίγουν το θεσμό. Σε δύο μήνες να κάνεις πρόταση μομφής είτε σε υπουργό είτε στην κα Κωνσταντοπούλου νομίζω ότι θα έφερνε ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα”

Εγώ χθες περίμενα και έπρεπε να το κάνει καταρχήν ο κ.Τσίπρας αφού δεν το έκανε αυτός μακάρι να το είχαμε κάνει εμείς ως κόμμα δηλαδή υπάρχουν τρία θέματα που είναι όχι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, σε συντάξεις και όχι σε ομαδικές απολύσεις. Εγώ περίμενα ότι αυτό θα ζήταγε ο πρωθυπουργός, βγάζουμε ένα σκορ 300-0 σε αυτά τα τρία να το έχω στην τσάντα μου, αυτό θα πει εθνική συνεννόηση.  Χθες ούτε καν τα έβαλε αυτά στο τραπέζι, χάθηκε αυτή η ευκαιρία … Δεύτερον δεν έγινε καμία ενημέρωση για τα μέτρα τα οποία τα μαθαίνουμε από εσάς. Δεν έπρεπε να σας ενημερώσει για τα μέτρα που πιθανότατα θα εγκρίνει το Eurogroup; Αναγκάστηκα εγώ σήμερα να καταθέσω ερώτηση στον κ. Δραγασάκη, στον κ. Σταθάκη, στον κ. Κοτζιά σχετικά με τα λιμάνια. Άλλα πράγματα λέει ο κ. Λαφαζάνης και άλλα πράγματα λέει ο κ. Δραγασάκης…”

“Δεν είναι δυνατόν να ζητάει να υπερψηφίσουμε για παράδειγμα την συμφωνία του Eurogroup που θα έρθει αυτή στη Βουλή πριν ο κ.Τσίπρας παραδεχτεί ότι συνεχίζει το μνημόνιο με κάποιους άλλους όρους; Με κάποιους άλλους όρους.  Δεν θα με κατηγορεί εμένα για μνημονιακό βουλευτή της αντιπολίτευσης να παριστάνει αυτός τον ήρωα, να έχει περάσει το mail  Χαρδούβελη και άλλο τόσο διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αντί αυτά τα πράγματα να πούμε χθες στην Βουλή αναλωθήκαμε στο τι κάναμε”

“Αν θέλετε την εκτίμησή μου δεν χρειαζόταν 26 λεπτά τα μισά χρειαζόταν. Βεβαίως είπε μη μας θεωρείτε δεδομένους και ήταν σωστή θέση αλλά έπρεπε να το εξηγήσουμε για να το καταλάβει ο καθένας. Ότι αν πρόκειται για το καλό της Ελλάδας ok αλλά εάν πρόκειται να ψηφίσουμε για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόβλημα εσωτερικό γιατί χθες ο κ. Τσίπρας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε δεν απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. Τότε δεν είμαι κορόιδο να ψηφίσω για να ξεπεράσει τη σκόπελο του κόμματός του ο κ. Τσίπρας”

“Εμείς πρέπει να φύγουμε μπροστά, πρέπει να πούμε και άλλα πράγματα. Η στάση μου είναι σταθερή και την έχω πει και ενώπιον και του κ. Σαμαρά και δεν πρόκειται να την αλλάξω. Αυτό είναι το ένα κομμάτι του να φύγουμε μπροστά , το άλλο κομμάτι είναι καθαρά πολιτικό που είναι έξω από τα στενά όρια του κομματικού μας γηπέδου. Στο μεγάλο γήπεδο της κοινωνίας πρέπει να του πούμε άλλα πράγματα πρώτον και κύριων για ποια Ευρώπη μιλάμε, άλλο είμαστε φιλοευρωπαϊκό κόμμα και άλλο ευρωλιγούρηδες. Πρέπει να φύγουμε μπροστά να πούμε για ποια  νέα Ευρώπη εμείς θέλουμε να πολεμήσουμε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για αυτόν εδώ τον λαό τι έχουμε κάνει λάθος και τα πούμε στα ίσια”

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.