Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Πολιτική, Ραδιόφωνο, Συνεντεύξεις

«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1»

6 Απριλίου 2015 – 16:00

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1», με τον Λάμπρο Καλαρρύτη.

Σημεία της συνέντευξης:

Ο κ.Βαρουφάκης έφερε την Μεγ. Παρασκευή στη Μεγ. Δευτέρα στην ουσία αν καταλάβατε καλά έψαλε τα εγκώμια «η ζωή εν τάφω». Πήγε ο άνθρωπος στο μέρος από το οποίο προέρχεται, το οποίο εκπροσωπεί και είπε την πραγματικότητα. Πήγε ο άνθρωπος και είπε «μην ακούς τι λέει ο Βουτσής, μην ακούς τι λέει ο Σκουρλέτης,  την ακούς τι λέει ο Λαφαζάνης ήρθα να σου πω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα σου δίνουμε τις δόσεις που απορρέουν από την συμφωνία του μνημονίου που λήγει το 2016″

“Κατά την προσωπική μου άποψη και το ενδεχόμενο εκλογών δεν είναι τόσο ισχυρό και αν εν πάση περιπτώσει το επικαλείται η κυβέρνηση δεν το επικαλείται για να το ακούει ούτε ο Νταισελμπλουμ ούτε η κα  Λαγκάρντ αλλά περισσότερο για να το ακούνε κάποιοι στο εσωτερικό του κόμματος γιατί μέχρι στιγμής οι όποιες τρικλοποδιές έχουν μπει έχουν μπει από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”

“Για το λιμάνι του Πειραιά έχουν υποβληθεί τέσσερις προτάσεις από την Κίνα, από την Δανία μια πολλή μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται και μεγάλα λιμάνια, από μια φιλιππινέζικη εταιρεία και μια αμερικάνικη. Ας ερωτώ λοιπόν αφού έχουν υποβληθεί τέσσερις προτάσεις πώς πήγε ο κ.Δραγασάκης και μίλησε με τους Κινέζους; Στην ουσία πήγε και είπε ότι οι υπόλοιποι τρεις είναι σαν να μην έχετε υποβάλει και η δυσκολία είναι ότι η Ευρώπη η οποία εκπροσωπείται στην ουσία μέσω της Δανικής εταιρείας ξέρει ότι αν οι Κινέζοι πάρουν και γίνουν παντοκράτορες στο λιμάνι συν οι εγκαταστάσεις στο Θριάσιο αυτό είναι ανταγωνιστικό μέχρι μεγάλης οικονομικής χασούρας για τα λιμάνια της Βορ. Ευρώπης και για αυτό βάζουνε θέμα να υπάρχει μέσα σε αυτό το 67% και κομμάτι  της ΕΕ. Συνδέστε αυτό που σας λέω με την τρικλοποδιά που βάλανε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την ΔΕΣΦΑ”

“Αντί λοιπόν να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό βγαίνουμε λόγους δοξαστικούς και έχουμε χάσει χρόνο. Συμπερασματικά εγώ εκτιμώ ότι δια της μεθόδου της σαλαμοποιήσεως, πιθανώς ο κ.Βαρουφάκης να ζήτησε από την κα Λαγκάρντ αφού αυτή θα πάρει τα λεφτά της να βάλει και λίγο πλάτη στα δύο μεγάλα θέματα ασφαλιστικό και εργασιακά να πάνε στην συμφωνία του Ιουλίου ώστε να απεγκλωβιστεί ένα κομμάτι ροής χρήματος μέσα στον Απρίλιο για να φτάσουμε μέχρι τον Ιούλιο. Τον Ιούλιο λοιπόν θα είναι το μεγάλο crash test όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για το σύνολο του πολιτικού σκηνικού για τη χώρα όπου από την απόφαση που θα ληφθεί τότε και από το αν θα περάσει ή δεν θα περάσει η νέα συμφωνία εκτιμώ ότι θα δείτε γενικότερους πολιτικούς κραδασμούς”

“Είναι πολύ εύκολο να απαντήσει κανείς όταν πρόκειται για την σωτηρία της Ελλάδος αλλά είναι άλλο αυτό και αυτό για να προκύψει πρέπει ο κ.Τσίπρας να βγει και να αποδεχτεί ότι χρειάζεται τη βοήθεια και ότι εν πάση περιπτώσει μιλάμε για ένα τρίτο μνημόνιο και άλλο είναι να πας να σώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα επειδή μπορεί να χάσει 30 βουλευτές στην ψηφοφορία. Το δεύτερο είναι έξω από τις δικές μου επιλογές κι έξω από τις δικές μου ιδέες. Και εν πάση περιπτώσει το στηρίζω μια κυβέρνηση για να πάει τον τόπο μπροστά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρέπει να συμμετάσχω στην ίδια κυβέρνηση”

“Η ΝΔ πρέπει να ξανα-ανταμωθεί με την λαϊκή της βάση και κυρίως με τον ελληνικό λαό. Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο να βάλουμε απέναντί μας σχεδόν το σύνολό των κοινωνικών ομάδων οι οποίες παραδοσιακά μας στήριζαν.  Άρα το αντάμωμα με το λαό είναι βασική για μένα στόχευση αυτό για να γίνει πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν δηλαδή να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να δούμε από αυτές τις ρίζες τι είναι ακόμα επίκαιρες, να κρατήσουμε ότι είναι και σήμερα επίκαιρο και πάνω σε αυτό να χτίσουμε την επανεκκίνηση της ΝΔ και κυρίως της παράταξης”

“Ο λόγος που εγώ επιμένω για το συνέδριο είναι ότι στο συνέδριο γίνεται η επανεκκίνηση της παράταξης, του κόμματος και από εκεί και πέρα εκεί πλέον μπαίνει το ερώτημα αυτό το «νέο» κόμμα με ποια πολιτική ηγεσία μπορεί να έχει περισσότερες δυνατότητες επιτυχίας; Με την παρούσα ή με κάποιον άλλο, αυτός ο άλλος όμως οφείλει στο συνέδριο του κόμματος κάτι που δεν μπορεί να το κάνει στην Εθνική συνδιάσκεψη, να σηκωθεί και να πει ότι εγώ μπορώ να την πάω μπροστά  καλύτερα από τον κ.Σαμαρά. Εάν δεν το πουν μην μέμφονται μετά το Σαμαρά, γνωρίζετε ότι δεν υπήρξα στο στενό περιβάλλον του κ. Σαμαρά άρα δεν έχω κανένα λόγο να παριστάνω σήμερα το Σαμαροφύλακα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι θα ανοίξουμε τον δρόμο για να περάσουν οι άλλοι Δελφίνοι που όσο περνάει ο καιρός διαβάζοντας κανείς τις εφημερίδες βλέπει ποια συγκροτήματα έχουν υιοθετήσει ποιους”

“Εάν πρόκειται να πιστεύουν κάποιοι ότι η ΝΔ θα γίνει κόμμα με την παρούσα ή με άλλη ηγεσία λόρδων και αριστοκρατών να το ξεχάσουν εκεί τότε θα βγούμε εμείς μπροστά. Και είμαστε πολλοί που μας ενδιαφέρει η παράταξη, η ενότητά της και η επάνοδός της όχι μέσω καταστροφής της Ελλάδος αλλά μέσω του ξανασυναντήματος με τον ελληνικό λαό. Επομένως ας αφήσουμε τις ομφαλοσκοπήσεις, ας κοιτάξουμε να είμαστε συντεταγμένοι μέσα στην Βουλή. Εγώ θεωρώ ότι ήταν σωστή η απόφασή μας να συμμετάσχουμε στην εξεταστική επιτροπή και για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Από την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο πρέπει να μάθουμε … Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διερευνηθεί και ολόκληρη δεκαετία και ολόκληρη εικοσαετία, πιο πρακτικό θα ήταν να ερευνότανε από το 2000 μέχρι το 2010, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα”

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.