Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Πολιτική, Ραδιόφωνο, Συνεντεύξεις

«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1»

27 Απριλίου 2015 – 13:31

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1», με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Σημεία της συνέντευξης:

Θυμάστε πριν από ένα μήνα περίπου την κριτική που έκανα και τι προανήγγειλα ότι θα συμβεί με τον κ. Βαρουφάκη. Το σκορ 18-1 δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ξεπεράσουμε έτσι δηλαδή ακόμη και ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου ήταν απέναντί μας το τελευταίο Eurogroup. Δεύτερον επιβεβαιώνεται πλήρως  ότι η ομάδα του πανεπιστημίου του Τέξας με πολιορκητικό κριό τον κ. Βαρουφάκη ήρθαν για να εξυπηρετήσουν την οικονομική πολιτική του State Department  στην Ευρώπη”

“Βρήκαν την Ελλάδα ως αδύναμο κρίκο και παίζεται το παιχνίδι εκεί πάνω. Όλη αυτή η ομάδα η οποία πλέον απεκαλύφθη εκτός του Καλμπρέιφ, εκτός την Παναρίτη, εκτός του κ.Σάρκς  τώρα βλέπουμε ότι είναι στην ομάδα αυτή και κάποιος κ. Παπαδημητρίου ο οποίος κατά σύμπτωση είναι ο σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού της κας Αντωνοπούλου,  είναι οικονομικός υπεύθυνος ενός μεγάλου κολεγίου στην Αμερική το οποίο λειτουργεί με 43% από χορηγίες και Νο1 χορηγός σε αυτό το πανεπιστήμιο είναι ο κ. Σόρος. Και δεν είναι τυχαίο που χθες ο κ. Τσίπρας του είπε «τραβήξου πίσω και αναλαμβάνω εγώ» και πήρε τηλέφωνο την κα Μέρκελ”

“Ποιους απειλούν με εκλογές; Να μας πουν ποιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών γιατί στις 25 Ιανουαρίου το διακύβευμα ήταν εύκολο. Από τη μια μεριά τα λάθη τα δικά μας συν μνημόνιο αντιμνημόνιο, τώρα πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το διακύβευμα. Και εν πάση περιπτώσει επειδή βλέπω ότι με μισόλογα αντιδρά η ΝΔ εγώ σας μιλώ ευθέως θέλουν εκλογές να τις κάνουν θα μας πουν όμως ποιο είναι το διακύβευμα. Και όσοι αντέχουμε και αντέχουμε πάρα πολλοί από την Κεντροδεξιά θα είμαστε όρθιοι και απέναντί τους με ιδεολογικούς όρους αυτή τη στιγμή και μάλιστα σκληρούς. Μη νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν, πρέπει να το πούμε στα ίσια η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές ούτε δημοψήφισμα”

“Δεν καρπούμεθα τη φθορά…”

Η ΝΔ εκπροσωπεί και οφείλει να εκπροσωπήσει τη μεγάλη Κεντροδεξιά. Τι μου λέτε τώρα να κατέβουμε με το ΠΑΣΟΚ παρέα; Μα αρκετά τραβήξαμε εξαιτίας του ότι συρόμασταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια, εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης”

“Το  λεγόμενο ευρωπαϊκό μέτωπο δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη πρέπει τρία κόμματα μαζί πρέπει να κατέβουν σε ένα. Καταρχήν το ισχύον εκλογικό σύστημα δεν ευνοεί κάτι τέτοιο και ιδεολογικά εγώ δεν δέχομαι να συνταυτιστώ για μια ακόμη φορά με το ΠΑΣΟΚ. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αν η ΝΔ συνέλθει δεν χρειαζόμαστε δεκανίκι κανενός”

“Αυτό είναι λάθος στρατηγική το έχω πει αλλά δεν αναδεικνύουμε ακόμη και τώρα ορισμένα πράγματα δηλαδή τι απεκαλύφθη την Παρασκευή στην Βουλή; Ότι αυτό δηλαδή το να πάρουν τα λεφτά από τις Περιφέρειες και τους Δήμους είχε υποβληθεί το αίτημα αυτό και στην προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη κυβέρνηση το αρνήθηκε. Και αυτό που αρνήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το έχει μάθει κανείς, έπρεπε να το πει ο Μάρδας ενώ έπρεπε να το έχουμε κάνει σημαία και προσπαθούν να μας μιλήσουν αυτοί για πατριωτικό καθήκον και αντίσταση αυτοί που υπέκυψαν στην εντολή των Τροικανών και φέραν την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου. Και πάνε οι Περιφερειάρχες στον κ.Τσίπρα και λένε «οκ ικανοποιηθήκαμε από τις δεσμεύσεις του κ.Τσίπρα», ποιες δεσμεύσεις  τις προφορικές;”

“Γιατί λοιπόν σήμερα στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ δεν κατεβάζουν μια τροπολογία –αυτή είναι η πρόταση που κάνω- και όλες αυτές οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ.Τσίπρας περί προσωρινότητος, ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην ρευστότητα και όλα αυτά να μπούνε μέσα στην τροπολογία και να ενσωματωθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου”

“Πείτε ότι πάμε στο ενδεχόμενο εκλογών ποια δέσμευση υπάρχει; Καμία απολύτως. Σήμερα λοιπόν να φέρουν τροπολογία στην Βουλή που να περιλαμβάνει μέσα τις δεσμεύσεις του κ.Τσίπρα γραπτές και να έχουν ψηφιστεί ώστε να είναι και δεσμευτικές για την όποια κυβέρνηση προκύψει αν πάμε σε εκλογές”

“Θα δώσω μάχη εγώ στην Βουλή εναντίον αυτού του απίθανου κυρίου, του κ. Κοντονή διότι δεν ξέρω αν θα γίνει Grexit σε ότι αφορά τα οικονομικά αλλά εδώ μας ετοιμάζουνε άλλο μπουγιουρντί.Από χθες μπήκε στο παιχνίδι και η FIBA και απειλεί και αυτή για αποκλεισμό όλων των ομάδων. Δηλαδή μας βγήκε η πίστη να πάμε στο Final Four  μια ελληνική ομάδα και χάρη των μισαλλοδοξιών του κ.Κοντονή θα μείνει εκτός”

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.