Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εκλογές 2015, Πολιτική, Ραδιόφωνο, Συνεντεύξεις

«ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1»

17 Ιανουαρίου 2015 – 12:42

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1», με τον Γιάννη Παπαγιάννη και την Μάρω Κανελλάκη.

Σημεία της συνέντευξης:

«Δύο από τα σημαντικότερα λάθη, που κάναμε αυτά τα 2,5 χρόνια, ήταν ότι δεν προχωρήσαμε σε εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο κι ότι αργήσαμε να φέρουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, που βασική του παράμετρος θα ήταν η αναθεώρηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών»

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα, αφού δεν το έχει κάνει το κόμμα μου, να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας, που του είπαμε πράγματα που δεν κάναμε και κάναμε πράγματα που δεν του είπαμε»

«Θυμάμαι το 1990 όταν πρωτοεξελέγην βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, υπήρχαν τέσσερις εν δυνάμει υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Ήταν ένα άλλο ψηφοδέλτιο και θεωρούσαμε ήττα αν παίρναμε στην Α’ Αθήνας κάτω από 45%»

«Μεταξύ των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, που χάσαμε με 34% και των ευρωεκλογών του 2014 χαθήκαν 1 εκ. Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι μας γύρισαν την πλάτη. Το μεγάλο στοίχημα είναι τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Και 2,5 χρόνια αυτό το κόμμα δεν αναρωτήθηκε ποτέ γιατί μας γύρισαν την πλάτη, ενώ παραδοσιακά μας ψήφιζαν; Τι τους κάναμε; Τι τους ενόχλησε; Δεν πήγαν αριστερότερα. Πήγαν δεξιότερα. Αν μπορέσουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των ανθρώπων να το φέρουμε στην κάλπη, μπορεί να δείτε κι έκπληξη στις εκλογές»

«Οι άνθρωποι που έφυγαν από τη ΝΔ, εκτός από τα μέτρα, το έκαναν γιατί τους είχαμε δώσει την εντύπωση ότι δεν κυβερνούσε το 30% του Σαμαρά αλλά το 5% του Βενιζέλου. Τους είχε ενοχλήσει αφάνταστα. Επίσης, τους είχε ενοχλήσει η ιδεολογική μας απόκλιση από τις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης του 1974, του Κωνσταντίνου Καραμανλή»

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνει ο Τσίπρας αν γίνει κυβέρνηση. Είναι αν κατορθώσει να φτιάξει κυβέρνηση. Διότι στους μόνους που απευθύνθηκε, ως εν δυνάμει συμμάχους, ήταν το ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο μεν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα μπει στη Βουλή το δε ΚΚΕ ευκολότερα θα μπορεί, σε εισαγωγικά, να συνεργαστεί με τη ΝΔ παρά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχει ένα ακολούθημα μικρό που δεν ξέρω αν θα μπει στη Βουλή, που είναι η ΑΝΕλ του κ. Καμμένου. Άρα το πρόβλημα είναι η ακυβερνησία και το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών. Διότι αν μέσα σε αυτές τις 25 μέρες προεκλογικού αγώνα έχουμε στέρηση εσόδων 4 δις ευρώ, φαντάζεστε τι «τρύπα» θα δημιουργηθεί σε ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών;»

«Αν πάμε στο σενάριο της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ο μεγάλος φόβος είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει μεγάλη τούμπα στα οικονομικά. Εδώ έκανε στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Από άθεος έκανε οδοιπορικό Άγιο Όρος, Βατικανό και πέταξε το Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς. Θα κάνει κωλοτούμπα και θα πρέπει να έχει ήρεμη την αριστερή του πτέρυγα (Λαφαζάνης και σία). Ακόμα, θα προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές τέτοιες, που εμένα με ανησυχούν ιδιαίτερα. Είδατε ότι επιμένει στον αφοπλισμό των ΜΑΤ. Επιμένει στην διατύπωση που έχουν για την παγκόσμια τρομοκρατία, την οποία αποκαλούν «λεγόμενη» παγκόσμια τρομοκρατία. Έκανε πολιτικό γάμο με τον κ. Τρεμόπουλο, που είναι γνωστές οι θέσεις του για τα εθνικά θέματα»

«Σε ότι αφορά τις ακραίες φωνές, που προέρχονται από συγκεκριμένους λίγους συναδέλφους μου, εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Όταν τους υποδέχεσαι, καλώς τους υποδέχεσαι αλλά θα πρέπει αυτοί να προσαρμοστούν στις αρχές της ΝΔ και όχι να πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπλύνουν το ιδεολογικό τους παρελθόν πάνω στις αρχές και τις αξίες μιας παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

«Οι ψηφοφόροι επιλέγουν τι κόμμα θέλουν και μπαίνουν πίσω από το παραβάν. Εκεί να προσέξουν που βάζουν τους σταυρούς τους. Υπάρχουν οι ανεπάγγελτοι, υπάρχουν οι άεργοι, υπάρχουν οι γόνοι, υπάρχουν αυτοί του “star system” αλλά υπάρχουν και άνθρωποι σεμνοί, αυτοδημιούργητοι, που δυστυχώς δεν τους ξέρει ο κόσμος. Διότι μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.