Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Πως θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών;

19 Αυγούστου 2015 – 21:05

Ν. Κακλαμάνης: «Πως θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών;»

Με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τρεις εβδομάδες, μόλις, πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου 2015-2016, ζητάει να πληροφορηθεί, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ,  Νικήτας Κακλαμάνης με σχετική ερώτηση του προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά.

Ο Ν. Κακλαμάνης ρωτάει επίσης για το ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων πανελλαδικά και να μη χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες για τα παιδιά.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, τονίζει ότι τα παραπάνω ζητήματα προκύπτουν μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρουν ότι οι ελλείψεις των καθηγητών κατά τη νέα σχολική χρονιά θα είναι 12.000 σύμφωνα με τη καταγραφή των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και 19.000 σύμφωνα με τη κεντρική υπηρεσία του υπουργείου!

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Α΄ ΑΘΗΝΩΝ  – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

             ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

            ΘΕΜΑ:  Μεγάλα Κενά Εκπαιδευτικών στα Σχολεία.

Μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, φαίνεται πως ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την κάλυψη των λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να  παρουσιάζεται τεράστιος κίνδυνος δυσλειτουργιών στα σχολεία και χαμένων εκπαιδευτικών ωρών τη νέα χρονιά.

Πληροφορίες και σχετικά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο παρουσιάζουν  τις ελλείψεις των καθηγητών στον αριθμό των 12.000 σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης και 19.000 σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται διαφωνία και διαφορετική εκτίμηση ανάμεσα στις περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες του ίδιου Υπουργείου σχετικά με τα οργανικά κενά των σχολείων που πρέπει να πληρωθούν προκειμένου η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς μεγάλα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι κατά πολύ μικρότερος, κατά 3.000 και 10.000 θέσεις αντίστοιχα, από  τον αριθμό των μόλις 9.000 αναπληρωτών καθηγητών τη χρηματοδότηση των οποίων φαίνεται να έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο, είτε από προγράμματα ΕΣΠΑ, είτε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Συνεπώς, ακόμη και με τα πιο αισιόδοξα σενάριά και προβλέψεις των αρμοδίων αρχών τα σχολεία θα λειτουργήσουν φέτος με 3.000 εκπαιδευτικά κενά.

 Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

 –Πόσες είναι οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;

– Με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία φέτος και ποιες οι πηγές χρηματοδότησής τους;

 ΑΘΗΝΑ 19-8-2015

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΤΗΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.