Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Εκλογές 2014, Εκλογές 2015, Πολιτική, Συνεντεύξεις, Τηλεόραση

«Πρώτη Γραμμή»

13 Ιανουαρίου 2015 – 11:31

Παρακολουθήστε τον Νικήτα Κακλαμάνη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Σημεία της συνέντευξης:

«Πριν από τις γιορτές είχα πει ότι διαφωνώ η ατζέντα να περιορίζεται μόνο στο οικονομικό κομμάτι αλλά θα έπρεπε να ανοίξει και σε άλλα θέματα. Αναμφισβήτητα, το βασικό είναι το οικονομικό στη καθημερινότητα του κόσμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για την εσωτερική ασφάλεια, το μεταναστευτικό, την υγεία ή την παιδεία…»

«Είναι γνωστή η θέση μου για τον ΕΝΦΙΑ και τον κ. Γιάννη Στουρνάρα. Η δήλωση του πρωθυπουργού, ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί, γίνεται τώρα επειδή προκύπτει και με βάση απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή προς τα κάτω των αντικειμενικών αξιών»

«Το e-mail- Χαρδούβελη δεν περνούσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Οι δεσμεύσεις είναι σε 4 πράγματα που τα ξέρετε. Βέβαια είναι άσχημο πράγμα η αύξηση του ΦΠΑ έστω και για τον ύπνο μόνο στα ξενοδοχεία»

«Είμαι υπέρ του να γίνει ένας σύγχρονος νόμος για τον συνδικαλισμό. Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν εννοώ την καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος του συνδικαλισμού. Επίσης αν ήταν άλλη περίοδος και όχι της οικονομικής κρίσης δεν νομίζω ότι θα υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος που δε θα δεχόταν ότι μπορείς να παίρνεις σύνταξη στα 15 χρόνια εργασίας. Τώρα ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα να γίνουν τα 15 χρόνια 20»

«Τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ 2,5 χρόνια τώρα δεν του δίνουν το δικαίωμα να ζητά συναίνεση από τη ΝΔ και αντιλαμβάνονται όλοι τι λέω. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν υπάρχει ένα μείζον θέμα δεν δέχομαι τη συναίνεση. Αλλά το θέμα είναι σε ποια βάση θα γίνει. Για παράδειγμα τα όσα λέει η ΝΔ είναι «πταίσματα» μπροστά σε αυτά που λέει ο κ. Λαπαβίτσας, τον οποίο ανάγκασαν να βγάλει ανακοίνωση διορθωτική, σχετικά με το αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του»

«Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα θα ευχόμουν να μην πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία γιατί μετά δεν θα μπορούσα να εξηγήσω την κωλοτούμπα που θα γίνει»

«Θέλω να τονίσω και κάτι θετικό, που πρόκειται να γίνει τις επόμενες μέρες. Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για μείωση ως και 100% στις προσαυξήσεις σε όσους έχουν οφειλές στο δημόσιο. Αφορά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους»

«Καταρχήν θα ήθελα να γνωρίζω, αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου -τον οποίο συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του- για το Σκοπιανό. Γιατί για όσους δεν ξεχνούν,  ο κ. Τρεμόπουλος είναι απ’ αυτούς, που έχουν την ίδια άποψη με τη φιλοσκοπιανή οργάνωση του “Ουράνιου Τόξου”»

«Από εκεί πέρα θυμίζω, ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2008, επί προεδρίας-Σαρκοζί, με εισήγηση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, υπογράφηκε το σύμφωνο -το οποίο καταρτίσει ο Προκόπης Παυλόπουλος- για τη μετανάστευση στην Ευρώπη και το οποίο έθετε δικλείδες ασφαλείας για όλες τις χώρες. Σήμερα απ’ ότι έχω καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα «ρίξει τον “φράχτη”»

«Από την άλλη υπάρχει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχύει από το 2012 και δεν έχει αλλάξει. Ξέρετε για τι μιλάει; Είναι αντίθετος με τον “λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”. Μπορεί να μας εξηγήσει τι εννοεί; Γιατί για μένα η τρομοκρατία δεν έχει χρώμα και κυρίως άλλοθι. Ή είσαι υπέρ ή είσαι κατά…»

«Καλά κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και μας κουνάει το δάχτυλο. Από τη στιγμή, που η ΝΔ δεν έκανε εξεταστική για το Μνημόνιο κάτι, που εγώ ζητούσα επιμόνως… Τώρα όμως, που ο κ. Παπαδημούλης είπε, ότι θα επαναφέρει το θέμα του ελλείμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, να δούμε τι θα πει ο υπόδικος, κ. Γεωργίου, που παραμένει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ»

 

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.