Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Πολιτική, Συνεντεύξεις, Τηλεόραση

«Πρώτη Γραμμή»

13 Μαρτίου 2015 – 12:44

Παρακολουθήστε τον Νικήτα Κακλαμάνη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Σημεία της συνέντευξης:

«Η κυβέρνηση έχασε πολύ χρόνο στον πόλεμο της επικοινωνίας. Υποτίθεται ότι η μάχη ξεκίνησε, χθες, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας»

«Ενημερώθηκα, χθες, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα έσοδα και τη ρευστότητα. Το ευχάριστο είναι, ότι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, που είχαν υπολογιστεί στα 2,6 δις, μέχρι χθες ήταν 2,48 δις. Πρόκειται για ένα φόρο, που η παράταξή μου πλήρωσε ακριβά…»

«Κανείς δεν λέει όμως ότι:

– Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει αποδοθεί μόλις το 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης…

– Χθες κατατέθηκε τροπολογία, ώστε τα αποθεματικά των ταμείων να μετατρέπονται σε repos…

– Ο κ. Φίλης, σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με το επίδομα ανεργίας, που είχε οριστεί στα 600 ευρώ προεκλογικά, απάντησε ότι ανέρχεται στα 14 δις ευρώ και είναι τρελό να τα δώσουν…

– Για το επίδομα σίτισης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει, ότι θα αντιστοιχούσε σε 300 χιλιάδες οικογένειες και τώρα μιλά για 153 χιλιάδες»

«Ήρθε η ώρα να πει η κυβέρνηση, ότι κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε πει και δεν κάνουμε όσα είχαμε υποσχεθεί…»

«Προσωπικά θεωρώ δεδομένο το 3ο μνημόνιο. Τα κρίσιμα είναι τον Ιούνιο. Έχουν ήδη συμφωνηθεί τα μέτρα με τον ΟΟΣΑ, ο οποίος μας υποδέχθηκε κάτι παραπάνω από ευχάριστα…»

«Εκτιμώ, ότι και η ΝΔ θα ψηφίσει το νόμο για τις 100 δόσεις, αφού άλλωστε κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το δικό μας. Θέλω, πάντως, να επισημάνω ότι δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και κάτι για τους συνεπείς φορολογούμενους…»

«Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να υπάρχει η λογική ότι οι “φόροι σκοτώνουν τους φόρους”. Επί της “επάρατης” κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή τα φορολογικά έσοδα ήταν 48 δις, ενώ το 2014 ήταν 38 δις…»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.