Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«Realnews»

20 Μαρτίου 2016 – 11:41

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Realnews».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Nα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας διότι αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία;

«Κυρία Κοραή, γνωρίζετε από το 1993 την άποψή μου για το σχετικό θέμα. Πολλοί μέσα στη ΝΔ με θεωρούν “εθνικολάτρη”, καθώς προσωπικά αρνούμαι ακόμη και τη σύνθετη ονομασία… Και ξαφνικά μας προέκυψε ο κ. Καμμένος, λες και δε γνώριζε ότι τα 2/3 του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την άποψη Μουζάλα, ότι κυβερνητικά έγγραφα “πάνε και έρχονται”, έχοντας μέσα το όνομα “Μακεδονία”… Η θέση μου είναι: “Κύριοι της κυβέρνησης λύστε άμεσα το ενδοοικογενειακό σας πρόβλημα και ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν θέσει την Ελλάδα σε κίνδυνο”. Αλήθεια κυρία Κοραή, η συνέντευξη Μουζάλα ήταν μαγνητοσκοπημένη. Στο μοντάζ τι έγινε…;»

– Κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή; Μπορεί ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ κ. Καμμένος να αποσύρει την στήριξη του από την κυβέρνηση Τσίπρα;

«Να το δω και να μην το πιστεύουν τα μάτια μου….»

– «Τιμητική» για την Ελλάδα η Ειδομένη διότι έδειξε την αλληλεγύη της όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού κ.Μπαλτάς; 

«Σε ανύποπτο χρόνο, πριν 20 περίπου μέρες (ACTION 24), είχα προβλέψει ότι η κυβέρνηση θα “στήσει” σκηνικό προσφυγικής κρίσης -οι συνθήκες ευνοούν κάτι τέτοιο- και το πρόβλημα θα το βάλει στο σακούλι της διαπραγμάτευσης. Φοβάμαι ότι επιβεβαιώνομαι. Τόσο μεγάλη ατζαμοσύνη στο χειρισμό της ντροπής στην Ειδομένη αρνούμαι ότι μπορούσε να συμβεί. Βέβαια, κα Κοραή, οι λέξεις ντροπή και τιμή έχουν εκλείψει προ καιρού από το λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ»

– Να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες από την Ειδομένη; Να γίνει το ίδιο και στο λιμάνι του Πειραιά; Και αν ναι με ποιον τρόπο; Με την πειθώ ή με αστυνομικά μέτρα;

«Όσο συνεχίζονται οι ροές από την Τουρκία, ο Πειραιάς και η Ειδομένη δεν θα αδειάσουν ούτε με πειθώ (όλοι την προτιμούμε) ούτε με αστυνομικές επιχειρήσεις, όπως συνέβη μέσα σ’ ένα βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας, χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία. Εκείνο όμως που επιβάλλεται να γίνει είναι ο διαχωρισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών, με κράτηση των τελευταίων σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας. Μόνο έτσι θα λάβουν το μήνυμα οι απέναντι, αφού το ΝΑΤΟ “απλώς αρμενίζει”»

– Η ΝΔ να επιμείνει στην εθνική γραμμή στο προσφυγικό; Η να αναθεωρήσει τη στάση της;

«Το θέμα συζητήθηκε στο συντονιστικό όργανο υπό τον πρόεδρο του κόμματος και στήριξα την εισήγησή του για “εθνική γραμμή” στο προσφυγικό. Ο κ. Μητσοτάκης τήρησε αυτή τη γραμμή, όχι όμως και η κυβέρνηση (με τις δηλώσεις περί τρόικας εσωτερικού…). Όταν η εθνική μας υπόσταση κινδυνεύει, το κόμμα έρχεται δεύτερο. Δεν πρέπει τώρα να κάνουμε λογαριασμό των λαθών της κυβέρνησης. Θα γίνει την ώρα που πρέπει…»

To Μαξίμου κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πατάει ταυτόχρονα «στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας» στο προσφυγικό. Ένα σχόλιο σας.

«Κάποιοι από εμάς τους βουλευτές μπορεί, ο Μητσοτάκης όχι. Σ’ αυτό το θέμα τον στηρίζω»

– Η Ευρώπη έχει ευθύνες για το δράμα της Ειδομένης;

«Υπάρχει Ευρώπη; Για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση ομιλείτε; Σίγουρα όχι για την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών, όπως ο Αντενάουερ, ο Ντε Γκωλ, ο Μιτεράν, ο Μπραντ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση “σέρνεται” εδώ και χρόνια πίσω από τις αποφάσεις των ΗΠΑ, που δημιούργησαν -με τους οικονομικούς πολέμους- την προσφυγική πλημμυρίδα»

– Να έρθουν στη ΝΔ η κα Διαμαντοπούλου, ο κ. Σκυλακάκης και άλλοι του κεντρώου αλλά και του νεοφιλελεύθερου χώρου; Τα πρόσωπα μετρούν; Να συνεργαστεί η ΝΔ με το Ποτάμι;

«Η διεύρυνση, για να έχει αξία, τόσο στο παρόν όσο κυρίως στο μέλλον, πρέπει να ξεκινήσει από κάτω, από την κοινωνία. Να πείσουμε τον Λαό ότι αξίζουμε να μας εμπιστευτεί ξανά. Τα πρόσωπα έπονται. Άλλωστε κάποιοι εξ’ αυτών δεν μπόρεσαν να σώσουν τα κόμματά τους θα “σώσουν” τη Νέα Δημοκρατία; Θα το συζητήσουμε κι αυτό στα όργανα του κόμματος, την ώρα που πρέπει…»

Χρειάζεται η ΝΔ αμφίπλευρη διεύρυνση και προς τα δεξιά;

«Ορθώς ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο μας θα είναι καταστατικό και οργανωτικό. Άρα η ιδεολογία μας παραμένει η ίδια δηλαδή από την Δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της κεντροαριστεράς»

– Ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ανίκανος», «αναξιόπιστος», «μοιραίος» και πρέπει να φύγει;

«Από τους τρεις χαρακτηρισμούς διαλέγω το αναξιόπιστος. Τους πρωθυπουργούς τους αλλάξει μόνο ο Λαός»

– Η ΝΔ να ζητήσει εκλογές τώρα; Είναι έτοιμη να κυβερνήσει;

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε σίγουρα καλύτερα απ’ ότι οι “ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ”. Επειδή δεν αποκλείω εκλογικό αιφνιδιασμό τον Ιούνιο, θα δώσουμε τη μάχη με επιτυχία»

– Η αξιολόγηση να κλείσει με κάθε θυσία;

«Ποτέ δεν ήμουν οπαδός του “με κάθε θυσία”. Το ξέρετε και το ξέρω. Νομίζετε ότι έχω ξεχάσει τη διαγραφή μου;»

– Ποια είναι η άποψη σας για τον κ. Παπαγγελόπουλο;

«Πρώτα θα ακούσω τι έχει να πει στα θεσμικά όργανα της Βουλής και μετά θα τον κρίνω. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει…»

– Η ΝΔ ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες κατά του αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη βουλή. Ηταν μια σωστή ή λάθος κίνηση;

«Απόλυτα σωστή»

– Ο Φαήλος Κρανιδιώτης υπερέβη τα όρια; Καλώς διαγράφηκε;

«Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Η διαγραφή του ή μη έπρεπε να γίνει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος και όχι να την πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ. Άλλωστε ο ίδιος ουδέποτε απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη των απόψεών του»

– Ειδικός ρόλος για τους πρώην πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά υπάρχει στη ΝΔ;

«Η εμπειρία και των δύο είναι απόλυτα αναγκαία. Ο Κ. Καραμανλής αποτελεί -είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι- εγγύηση της ενότητας της παράταξης μας και όχι μόνο»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.