Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Ερωτήσεις, Πολιτική

Συνεχή τα δείγματα της κυβερνητικής ανικανότητας

13 Νοεμβρίου 2015 – 16:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν. Κακλαμάνης: «Συνεχή τα δείγματα της κυβερνητικής ανικανότητας»

Ένα ακόμη ελάχιστο δείγμα της ακυβερνησίας, που επικρατεί στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό την αποφυγή ευθυνών από τους ανθρώπους, που διαχειρίζονται τις τύχες της, αποδεικνύεται η απάντηση των αρμόδιων Υπουργών, σε ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Με την ερώτηση του ο Ν. Κακλαμάνης (12 Οκτωβρίου 2015) είχε ζητήσει να πληροφορηθεί τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος στα νησιά και ιδιαίτερα στις ακτές -όπου οι πρόσφυγες που καταφθάνουν εγκαταλείπουν τεράστια ποσότητα απορριμμάτων- καθώς και με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η προστασία τους.

Η απάντηση; Μνημειώδης. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, γνωστοποίησε, ότι ο… δήμος Χίου, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην αυξημένη παραγωγή απορριμμάτων και κατόπιν ότι θα συνδράμει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί από… το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα!

Ο πλήρης τραγέλαφος; Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διά του αναπληρωτή Υπουργού, Ιωάννη Μουζάλα, απάντησε ότι αρμόδιο είναι… το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας!

Την ώρα, δηλαδή, που τα ελληνικά νησιά έχουν «βουλιάξει» από τα προσφυγικά «ρεύματα» και τους κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμη και για το περιβάλλον, τα αρμόδια υπουργεία μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο χωρίς -το κυριότερο- να δίνουν καμία λύση σε ένα από τα πιο καίρια προβλήματα για την Ελλάδα του 2015.

Η κυβερνητική ανικανότητα εξελίσσεται σε εφιάλτη για τη χώρα…

Διαβάστε εδώ την ερώτηση.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Διαβάστε εδώ την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.