Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Επίκαιρες ερωτήσεις, Πολιτική

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τη δραστηριοποίηση των ΜΚΟ στα ελληνικά νησιά (Δελτίο Τύπου)

11 Φεβρουαρίου 2016 – 16:18

Ν. Κακλαμάνης: «Χάθηκε ο έλεγχος των ΜΚΟ στα ελληνικά νησιά»

Σε απόλυτη παραδοχή, ότι η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο αλλά και τον έλεγχο των ΜΚΟ, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών «κυμάτων», που «πλημμύρισαν» τη Λέσβο, προχώρησε σήμερα στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

«Οφείλω, να πω, ότι για ένα χρονικό διάστημα υπήρχε η δυνατότητα μέσα σε αυτόν τον πανικό, το ξάφνιασμα, να έρθει όποιος θέλει, να ισχυριστεί ότι θέλει και να κάνει ότι θέλει. Κάνουμε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια επανάκτησης του ελέγχου σε αυτή τη κατάσταση. Έχουμε ξεκινήσει ένα πείραμα στη Μυτιλήνη, που πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου…» είπε χαρακτηριστικά, ο Γ. Μουζάλας.

O αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε επίσης, ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή -με συμμετοχή του υπουργείου, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και του Ιατρικού Συλλόγου της Λέσβου- προκειμένου να γίνει αναλυτική καταγραφή των ΜΚΟ, που υπάρχουν στο νησί.

Παράλληλα, ανέφερε, πως μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν σταλεί φόρμες σε όλες τις πρεσβείες και τα αντίστοιχα υπουργεία των άλλων χωρών και ουδείς πλέον θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αν δεν διαθέτει διαπίστευση.

«Πρόκειται για το αυτονόητο, αυτό που κάνω εγώ όταν πάω στην Ουγκάντα» είπε ο Γ. Μουζάλας.

Ο Ν. Κακλαμάνης από τη πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα, ότι το χρονοδιάγραμμα, το οποίο έθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα τηρηθεί και τόνισε: «Θέλω να δω  τι θα κάνουν μετά οι «φίλοι» μας στην Ευρώπη, που στοχοποιούν τη πατρίδα μας αλλά κοιτάνε μόνο τα του οίκου τους και  δεν τους ενδιαφέρει τίποτε εκτός αυτών. Να μη ψελλίζουν και ψιθυρίζουν, για την αύξηση ακραίων πολιτικών σχηματισμών, πολύ περισσότερο των κομμάτων του ευρωσκεπτικισμού»

Διαβάστε εδώ τη συζήτηση (Πρακτικά Βουλής)

Δείτε εδώ το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.