Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Στις καλένδες οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον φράκτη του Έβρου

21 Ιουλίου 2015 – 16:23

Ν. Κακλαμάνης: «Στις καλένδες οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον φράκτη του Έβρου»

Την ώρα, που η Ελλάδα κατακλύζεται από κύματα λαθρομεταναστών, λόγω των πολεμικών συρράξεων σε γειτονικές της χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει εξαιρετική «δυσκαμψία»  να αντιμετωπίσει το γιγαντιαίο πρόβλημα, η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που έχουν προκληθεί στον φράκτη του Έβρου!

Τα παραπάνω προκύπτουν από την επίσημη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, μετά από δύο ερωτήσεις, που χρειάστηκε να υποβάλλει ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, τον Μάρτιο αλλά και τον Ιούνιο 2015.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της δεύτερης απάντησης:  «Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στον φράκτη του Έβρου, από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης) απεστάλη έγγραφο προς την ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου, εταιρεία, ώστε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 58 του ν. 3669/2008 (Φ.Ε.Κ. Α’ 116) «Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων» να υποβάλλει γραπτή δήλωση με το είδος και την έκταση των βλαβών, καθώς και το κόστος της δαπάνης για την επανόρθωση του και αναμένεται σχετική απάντηση».

Σε απλά… ελληνικά; Η αποκατάσταση των ζημιών στον φράκτη του Έβρου, μετά από 5 μήνες, βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο «αποστολής εγγράφου», όταν την ίδια στιγμή, η ΕΥΠ ανακοινώνει, ότι μεταξύ των χιλιάδων λαθρομεταναστών, που περνούν σε καθημερινή βάση τα ελληνικά σύνορα, εντοπίστηκε στη Λέσβο ως  και επικηρυγμένος τζιχαντιστής!

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους, να… κυβερνήσει. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την Πατρίδα. Το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει ήδη εξελιχθεί σε «ωρολογιακή βόμβα» ικανή ανά πάσα στιγμή να πυροδοτηθεί, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.