Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Στο φως η συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Εurogroup

6 Μαρτίου 2015 – 14:25

Νικήτας Κακλαμάνης: “Να έρθει στο φως η συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Εurogroup”  

Την κατάθεση της Συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης –Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, ζητά με αίτηση κατάθεση εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης ζητά το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, που επετεύχθη στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το κείμενο της τροποποίησης-παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης μεταξύ ΕFSF και της Ελληνικής Δημοκρατίας, με όλα τα προσαρτημένα έγγραφα (ερμηνευτικές δηλώσεις, νομικές γνωμοδοτήσεις), καθώς και όλα τα κείμενα που έστειλε η Ελληνική Κυβέρνηση στις 24 Φεβρουαρίου και εντεύθεν προς το Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έγγραφα τα οποία και εκδηλώνουν τη δέσμευση της χώρα για υιοθέτηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων, σε συνέχεια της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

 Αναλυτικά το κείμενο της ΑΚΕ:

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

        ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Α΄ ΑΘΗΝΩΝ  – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

ΠΡΟΣ:  Τον κύριο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:  Συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης – Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 20ης Φεβρουαρίου 2015 συμφωνήθηκε η παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας. Με την παρούσα αίτηση ζητώ να καταθέσετε στη Βουλή το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που επετεύχθη στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης – Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, το κείμενο της τροποποίησης-παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης μεταξύ  EFSF και Ελληνικής Δημοκρατίας με όλα τα προσαρτημένα έγγραφα (ερμηνευτικές δηλώσεις,  νομικές γνωμοδοτήσεις κλπ), καθώς και όλα τα κείμενα που έστειλε η Ελληνική Κυβέρνηση στις 24 Φεβρουαρίου και εντεύθεν προς το Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκδηλώνουν τη δέσμευση της χώρας για υιοθέτηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων σε συνέχεια της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

 ΑΘΗΝΑ  5-3-2015

 Ο  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.