Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αθήνα Πόλη Ζωής, Αυτοδιοίκηση, Δελτία Τύπου, Πολιτική

Απολογισμός του σχεδίου δράσης για το Κέντρο της Αθήνας

10 Αυγούστου 2011 – 15:18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον δεύτερο απολογισμό του σχεδίου δράσης για το Κέντρο της Αθήνας, που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πάγκαλος, τον οποίο προσωπικά εκτιμώ, έστω και διαφωνώντας μαζί του, προφανώς ούτε παρακολουθούσε ούτε παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στην πόλη των Αθηνών.

Η «έκθεση προόδου» των εξαγγελθέντων, με τυμπανοκρουσίες, μέτρων από το υπουργικό συμβούλιο, προ μηνών, για το ιστορικό κέντρο, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες εκτός των Αθηναίων, οι οποίοι, από χθες, προσπαθούν να καταλάβουν μήπως πάσχουν από ομαδική τύφλωση.

Το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι η εικαστική της αναβάθμιση πχ αποκατάσταση ναών, Ακαδημία Πλάτωνος, πλατεία Θεάτρου, σχέδια που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την αποπεμφθείσα κα Μπιρμπίλη, ούτε τα μικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ.-Δημοτικής Αστυνομίας-ΣΔΟΕ, που είχαν ξεκινήσει από το 2009 και καλώς συνεχίζονται. Ούτε, φυσικά, οι υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που κατά εκατοντάδες γίνονταν από το δήμο, τα προηγούμενα 4 χρόνια και φέτος έχουν μειωθεί δραματικά.

Πρόβλημα της Αθήνας είναι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση που συνεχίζεται, πρόβλημα της χώρας και της Αθήνας είναι ότι τα σύνορά μας εξακολουθούν, για το θέμα αυτό, να μη φυλάσσονται από το στρατό, πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν λέει λέξη για την κατάργηση του Δουβλίνου II (έργο ΠΑΣΟΚ). Πρόβλημα της Αθήνας είναι, ακόμη, η έξαρση της φυματίωσης, της ηπατίτιδας και άλλων λοιμωδών νόσων… εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης. Πρόβλημα είναι και η μη άμεση απέλαση λαθρομεταναστών με κάθε νόμιμο μέσο, πρόβλημα είναι η αλλαγή της συμφωνίας επαναπροώθησης στην Τουρκία (100.000 μπαίνουν στην Ελλάδα, μόνο 1.000 βγαίνουν, έργο ΠΑΣΟΚ και αυτό) και τέλος πρόβλημα είναι η δημιουργία πολλών ΟΚΑΝΑ, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης (νοσοκομεία), χωρίς σχέδιο και προετοιμασία.

Καλή η εικονική εργασιοθεραπεία της κυβέρνησης αλλά τα προβλήματα παραμένουν την πόλη των Αθηναίων»

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.