Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Άρθρα, Εκλογές 2015, Εφημερίδα, Πολιτική, Συνεντεύξεις

«ΤΑ ΝΕΑ»

15 Ιανουαρίου 2015 – 10:06

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Νικήτα Κακλαμάνη όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ως απάντηση στην ερώτηση: «Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση Σαμαρά-Τσίπρα για το Μεταναστευτικό. Ποια είναι η άποψή σας;»

Αναλυτικά το άρθρο:

«Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση Σαμαρά-Τσίπρα για το Μεταναστευτικό. Ποια είναι η άποψή σας;»

Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι άλλο νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες άλλο παράνομοι μετανάστες και άλλο πολιτικοί πρόσφυγες.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η παράνομη μετανάστευση και δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν καταργηθεί η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, η υπογραφή του οποίου από πλευράς της Ελλάδος έχει δύο ονόματα, αυτά του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού και του Γιώργου Παπανδρέου ως υπουργού Εξωτερικών.

Υπενθυμίζω, ότι στις 18/10/08, επί γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ, μετά από εισήγηση των Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλου, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ψήφισε «το Σύμφωνο για τη μετανάστευση στην Ευρώπη». Το ψήφισε αλλά στη συνέχεια το έβαλε στο συρτάρι…

Οι μόνοι κερδισμένοι από την παράνομη μετανάστευση είναι οι δουλέμποροι και οι διακινούντες τη μαύρη εργασία, από την οποία ούτε ένα ευρώ δεν μπαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι ο έλεγχος της συγκεκριμένης ροής είναι απόλυτα αναγκαίος. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι», αν θα γκρεμίσει το φράκτη στον Έβρο κι αν πρόκειται να δώσει χιλιάδες ιθαγένειες σε αλλοδαπούς.

Οι Έλληνες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό για δουλειά κι εμείς υποδεχόμαστε παράνομους μετανάστες, που καταλαμβάνουν θέσεις μαύρης εργασίας. Όταν από τη μία λοιπόν φεύγει ο Έλληνας για οικονομικούς λόγους από την πατρίδα του, δεν μπορούμε εμείς να τους «αντικαθιστούμε» με ξένους.

Το πολυπολιτισμικό παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Μπορεί να αποτελεί βασικό συστατικό της ιδεολογίας και της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε μία χώρα που τα ασφαλιστικά της ταμεία βρίσκονται σε δύσκολη θέση, τα νοσοκομεία της έχουν προβεί σε επώδυνες περικοπές των προϋπολογισμών τους, η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη (αφού ορθώς τους παρέχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) είναι κάτι που οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν πλέον να αντέξουν. Πουθενά στον κόσμο όταν ενώνεις δύο δυστυχίες δεν ποιείς ευτυχία.

Οφείλουν και τα δύο μεγάλα κόμματα να δεσμευθούν, ανεξαρτήτως ποιος θα επικρατήσει σε αυτές τις εκλογές, ότι θα αγωνιστούν στην Ευρώπη για την κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ. Είναι η μόνη ουσιαστική λύση που μπορεί να δοθεί.

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.