Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Βουλή, Βουλή, Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Πολιτική

Τεχνολογική υποβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ.

2 Οκτωβρίου 2014 – 14:33

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ν. Κακλαμάνης: «Τεχνολογική υποβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ.»

Σε μία εποχή, που η απειλή της τρομοκρατίας τόσο της εσωτερικής, όσο και της εκτός συνόρων (τζιχαντιστές) είναι υπαρκτή, η ΕΛ.ΑΣ. υποβαθμίζεται τεχνολογικά -προφανώς λόγω έλλειψης χρημάτων- αφού επιστρέφει στο προ 2004 αναλογικό σύστημα επικοινωνίας, αντί του σημερινού ψηφιακού!

Αυτό είναι το συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, στην ερώτηση που κατέθεσα, στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, με αφορμή δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για τεχνολογική υποβάθμιση του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας (ΤΕTRA) της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός, με την απάντηση του (26 Σεπτεμβρίου), ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα, καθώς αναφέρει ότι το μέχρι σήμερα ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, που είχε εγκατασταθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καταργήθηκε.

Το ζήτημα, που προκύπτει είναι ότι σε μία περίοδο, που η Ελληνική Αστυνομία θα έπρεπε να αναβαθμίζεται για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών λόγω των έκρυθμων γεωπολιτικών εξελίξεων, που «αγγίζουν» και τη χώρα μας, δυστυχώς, υποβαθμίζεται τεχνολογικά…

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό θα δώσω μάχη, βοηθώντας πιστεύω με αυτόν τον τρόπο και τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να αυξηθούν τα κονδύλια για τον καλύτερο εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.