Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » site, Αυτοδιοίκηση, Εκλογές 2014, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“tribune.gr”

16 Μαΐου 2014 – 08:21

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο “tribune.gr’.

Κύριε Κακλαμάνη, γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;  Δώστε μας τρεις λόγους που εσείς ξεχωρίζετε από τους άλλους υποψηφίους;

«Απλά και ξεκάθαρα. Διαθέτω γνώση και εμπειρία. Πάνω απ’ όλα έχω πάθος και τρέλα με την Αθήνα»

Λέτε, ότι ο Άρης δεν ξέρει τα προβλήματα της πόλης. Μάλιστα έχετε γράψει ότι έχει επικίνδυνη άγνοια. Μπορείτε να μας εξηγήσετε, γιατί το λέτε αυτό;

«Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι αλεξιπτωτιστής στην Αθήνα. Μέχρι, πριν από δύο μήνες, ήταν βουλευτής της Β’ Αθηνών.  Προσέξτε τι λέει, όταν τον ρωτούν για τα προβλήματα της πόλης. Επειδή δεν τα γνωρίζει κατά το ελάχιστο, αντιγράφει ότι αναφέρω εγώ στις ομιλίες ή στις συνεντεύξεις μου. Κάντε μία σύγκριση και θα το διαπιστώσετε με μία πρόχειρη ανάγνωση…»

Έχετε πει ότι «Ο Καμίνης λέει ψέματα», «δεν έχει κάνει έργο» και «πήρε δήμο και θα παραδώσει κοινότητα». Αν, λοιπόν, εκλεγεί ο Καμίνης δεύτερη τετραετία τι σημαίνει για την Αθήνα;

«Ξεκινάω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας. Ο κ. Καμίνης δεν νομίζω, ότι θα εκλεγεί για ακόμη 5 χρόνια. Το πιστεύω, γιατί οι Αθηναίοι έχουν καταλάβει πια, ότι χάθηκαν ήδη 3,5 χρόνια και δεν χρειάζεται να χαθούν κι’ άλλα πέντε. Με ρωτάτε όμως, γιατί τον κατηγορώ για το ανύπαρκτο έργο του. Η απάντηση είναι απλή. Επί δημαρχιακής θητείας του κ. Καμίνη δεν έγινε έστω ένα τεχνικό έργο στην Αθήνα. Διαβάστε τα πεπραγμένα του. Φωτογραφίες και «θα», «θα», «θα»… Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μειώθηκαν οι πόροι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω μνημονίων και …Κακοκράτη αλλά ένα έργο δεν μπορούσε να γίνει; Το μόνο, που έκανε ο κ. Καμίνης ήταν να διαχειριστεί τις κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και πάλι κάτι ξέχασε να πει. Από πού τις κληρονόμησε. Θυμίζω, ότι όλες(Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενοδοχείο των Φτωχών, Αθηναϊκή Αγορά) δημιουργήθηκαν επί Νικήτα Κακλαμάνη. Αυτό, ο κ. Καμίνης δεν το αναφέρει. Είναι δείγμα της πολιτικής του δειλίας»

Τελικά γιατί δεν πήγατε στο ΜEGA; Δεν σας κάλεσαν; Ή σας κάλεσαν και μετά ακυρώθηκε; Τι είπε η Όλγα Τρέμη και γράψατε ότι είναι αντιδεοντολογικό το σχόλιό της;

«Δεν έδωσα το παρών στο υποτιθέμενο debate του MEGA, γιατί πολύ απλά ουδείς με προσκάλεσε.  Πιθανόν, βέβαια, να ήθελαν οι άνθρωποι του καναλιού να με καλέσουν και να το αρνήθηκαν οι κύριοι Καμίνης και Σπηλιωτόπουλος… Από εκεί και πέρα όσο αφορά την κ. Τρέμη. Νομίζω, ότι μετά από τρεις δεκαετίες στον δημοσιογραφικό στίβο η κεντρική παρουσιάστρια του Mega γνωρίζει πολύ καλά τι εστί δεοντολογία. Δυστυχώς, τη παραβίασε κατάφωρα και εξέθεσε τόσο τον εαυτό της, όσο και το μέσο στο οποίο εργάζεται. Ορθά-κοφτά πέντε μέρες, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές αγνόησε ότι ψηφίζουν οι πολίτες και εξέδωσε το αποτέλεσμα. Ότι δηλαδή στον β’ γύρο θα είναι δύο εκ των κ.κ. Καμίνη-Σπηλιωτόπουλου και Σακελλαρίδη. Το θέμα όμως δεν έχει κλείσει…»

Γιατί θέλει να βγάλει Καμίνη, Σγουρό και Μπουτάρη ο Σαμαράς; Τόσο δέσμιος του Βενιζέλου είναι;

«Ναι, κι’ αυτό αποδεικνύεται δυστυχώς καθημερινά. Το ζήτημα όμως για τον τόπο δεν είναι οι παρασκηνιακές συμφωνίες μεταξύ των δύο αρχηγών. Το ζήτημα είναι οι Έλληνες να χαμογελάσουν ξανά μετά από τέσσερα καταστρεπτικά χρόνια. Στη δημοκρατία άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα…»

Γνωρίζετε τον Αντώνη Σαμαρά από το 1977. Ήσασταν μαζί στην Πολιτική Άνοιξη. Γιατί φτάσατε ως εδώ;

«Ρωτήστε τον. Εγώ, τις αρχές και τις θέσεις, που υποστήριζα από τη πρώτη μέρα της πολιτικής μου διαδρομής, τις τηρώ πιστά μέχρι σήμερα. Εκείνος, νομίζω όχι…»

Την τελευταία δεκαετία είχαμε δύο κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας. Την κυβέρνηση Καραμανλή και την κυβέρνηση Σαμαρά. Τι διαφορές και τι κοινό σημείο έχουν;

«Η κυβέρνηση-Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία για τα δύο «όχι» και το ένα «ναι», που είπε και τα πλήρωσε. Θυμίζω: Όχι, στο σχέδιο-Ανάν. Όχι, τα Σκόπια να μετονομαστούν σε Μακεδονία και «ναι» στο ενεργειακό άνοιγμα προς τη Ρωσία, ώστε να μετατραπεί η χώρα σε κόμβο αλλά και να μειωθεί το κόστος για τους Έλληνες. Τέλος, θέλω να μου πείτε, έστω έναν που να του μειώθηκε ο μισθός και η σύνταξη του… Δεν υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων ιδίως στη κοινωνική πολιτική»

Τελικά ήταν λάθος η επιλογή Σαμαρά το 2009;

«Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματα του στη πορεία των δύο χρόνων. Από το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18 και 25 Μαΐου θα φανούν πολλά. Για τη πατρίδα αλλά και τη μεγάλη παράταξη, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Ο Κώστας Καραμανλής τι σας είπε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Από την φωτογραφία είδαμε ότι είχατε μία ειλικρινή και ζεστή κουβέντα, παρά το γεγονός ότι δεν είστε πλέον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Με τον Κώστα Καραμανλή δεν χρειαζόταν να πω πολλά πράγματα στη συγκεκριμένη τελετή. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές πριν και θα μιλήσουμε πολλές φορές ακόμη στο εγγύς μέλλον.Ένα είναι βέβαιο, όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τον Κώστα Καραμανλή πάντα η κουβέντα μας είναι ειλικρινής, σε αντίθεση με κάποιους άλλους…»

Είδατε φαντάζομαι το δημοσίευμα των Financial Times. Ο Μπαρόζο έδωσε εντολή στον Βενιζέλο να «σκοτώσει» το δημοψήφισμα και άρα και τον Παπανδρέου, ενώ ήδη είχε το «οκ» του Σαμαρά ότι θα μπει στην κυβέρνηση. Ήταν έκπληξη για εσάς; Θεωρείται πως ήταν μία απλή παρέμβαση συμμάχων που δικαιολογείται ως ένα βαθμό ή επρόκειτο περί ωμής παρέμβασης στα πολιτικά θέματα της χώρας;

«Δυστυχώς, έρχονται στην επιφάνεια πράγματα, που πληγώνουν όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς, αποδεικνύονται με γεγονότα, ότι κάποιοι έπαιξαν «κορώνα-γράμματα» βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ας πούμε, ότι εγώ δεν πιστεύω, ότι όλα αυτά που με ρωτάτε είναι αλήθεια. Θέλω, να ζητήσω από τον κ. Σαμαρά να μας εξηγήσει, γιατί δεν υλοποίησε τη προεκλογική του δέσμευση και δεν προχώρησε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Ήταν μία από τις πιο βασικές εξαγγελίες του…»

Αν σας έλεγε ο Σόϊμπλε “Forget it Nikitas”, εσείς τι θα του απαντούσατε;

«Θα του απαντούσα στα ελληνικά, ότι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν περάσει 70 χρόνια και έχουμε πια δημοκρατία και όχι κατοχή…»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.