Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » site, Αυτοδιοίκηση, Εκλογές 2014, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“tvxs.gr”

16 Μαΐου 2014 – 17:58

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη, όπως δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο “tvxs.gr”.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου;

«Θα μιλήσω περισσότερο ως γιατρός, για κάτι, που υπάρχει στο πρόγραμμα μου και που μπορεί να γίνει από το πρώτο 6μηνο της δημαρχίας μου, εφ’ όσον με εκλέξει ο λαός της Αθήνας. Αφορά χιλιάδες συμπολιτών μας που έχουν μείνει ανασφάλιστοι, λόγω της έξαρσης της ανεργίας. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχουν –δυστυχώς- «φωτογραφίες» με παθήσεις, που θα δούμε να εξελίσσονται τα επόμενα χρόνια. Αν εκλεγώ δήμαρχος, αυτή θα είναι πρώτη μου προτεραιότητα. Η αναδιοργάνωση των δημοτικών ιατρείων. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο,  μία γυναίκα 40 ετών επειδή είναι ανασφάλιστη να μην μπορεί να πάει να κάνει ένα Τεστ-ΠΑΠ ή μαστογραφία για να αντιμετωπίσει τον γυναικολογικό της καρκίνο. Επειδή, η υγεία είναι πάνω απ’ όλα θα ξεκινήσει σε όλους τους δημότες των Αθηνών προληπτικός έλεγχος. Θα φροντίσω όλα τα παιδιά να εμβολιάζονται. Για έξι μήνες θα είναι ο κύριος και βασικός στόχος μου. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν, η υγεία όχι …»

Πέντε προτεραιότητες για μια καλύτερη Αθήνα;

«Εκτός από τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, επιβάλλεται η Αθήνα να αποκτήσει και πάλι την κοινωνική της συνοχή. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να το πετύχουμε. Βήμα πρώτο, να γίνει ξανά η Αθήνα κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Βάση θα είναι ένα νέο, εναλλακτικό αεροδρόμιο χαμηλού κόστους, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, του Τατοϊου, ή της Τανάγρας. Αυτό σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Μεγάλου Περίπατου (από την Ακρόπολη στην Ακαδημία Πλάτωνος). Επίσης, θα υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις και κίνητρα, τόσο προς τους υποψήφιους νέους κατοίκους και καταστηματάρχες, όσο και για τους ήδη υπάρχοντες, με απαλλαγές από επιβαρύνσεις και τέλη. Προχωρώ: Οι ιδιωτικές πλέον, επιχειρήσεις «κοινής ωφέλειας», που εκμεταλλεύονται το υπέργειο και υπόγειο δίκτυο της πόλης, θα καταβάλουν τέλη διέλευσης. Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα σχεδιάζουμε και έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά μας. Υπάρχουν πολλά ακόμη, που θα τα ξεδιπλώσουμε, όταν πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2010»

Ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχετε για πρότυπο;

«Τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για μία πόλη στο μέγεθος της Αθήνας, η οποία όμως αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, που διοργανώθηκαν εκεί το 1992»

Γιατί να ψηφίσω Νικήτα Κακλαμάνη;

«Σε όλη την προεκλογική περίοδο προσπάθησα, κρατώντας χαμηλούς τόνους, να μιλήσω για τα πεπραγμένα της δημαρχίας μου. Είναι ένα λάθος, που δεν είχα κάνει την προηγούμενη φορά, επειδή θεωρούσα αυτονόητο, ότι όταν γίνεται ένα έργο ο κόσμος το γνωρίζει κιόλας. Και μιλάω για τα 17 νέα πάρκα, τις 5 λέσχες φιλίας, τους 5 παιδικούς σταθμούς, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ξενοδοχείο των Φτωχών, τη νέα Δημοτική Πινακοθήκη κα. Αυτή την Κυριακή οι Αθηναίοι ψηφίζουν για δήμαρχο. Θέλω να πιστεύω, ότι ο λαός της Αθήνας θα θέλει να είναι έμπειρος και γνώστης των προβλημάτων της πόλης. Δεν υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ δήμαρχος δεν θα κάνω λάθος. Υπόσχομαι όμως, ότι θα κάνω λιγότερα και δεν πρόκειται να επαναλάβω τα ίδια… Το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα δεν είναι όψιμο. Ζω στην Αθήνα από μικρό παιδί και ασχολούμαι καθημερινά είτε ως πολίτης είτε ως βουλευτής της,  εδώ και 25 χρόνια. Αυτό το προνόμιο δεν το έχει κανένας άλλος συνυποψήφιός μου…»

Τζαμί ή όχι στην Αθήνα;

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Ναι στο τζαμί αλλά όχι εντός του αστικού ιστού της Αθήνας. Έχουμε πει συγκεκριμένα να διατεθεί έκταση στο Σχιστό -κάτι που αντέγραψε, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Σπηλιωτόπουλος- με παράλληλη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην περιοχή. Η πρώτη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων -το 2009 επί δημαρχίας μου- ήταν ως προς το μέγεθος του τζαμιού, το οποίο μειώθηκε, από 2.000 τμ, περίπου σε 750 τμ, με παράλληλη μείωση του ύψους του, χωρίς μιναρέ. Σας υπενθυμίζω ότι στις 31 Αυγούστου 2009, υπεγράφη Προγραμματική Συμφωνία για το τζαμί στον Βοτανικό, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Εθνικής Άμυνας, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, την 1η Σεπτέμβρη 2009, υπογράφθηκε η Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, με βάση την οποία παραχωρούνται στον Δήμο Αθηναίων 100 στρ στην περιοχή  Σχιστού, σε 2 φάσεις, (την 1η φάση 49 στρ.), με σκοπό την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών, λατρευτικών και συναφών αναγκών και δραστηριοτήτων καθώς και των αναγκών ταφής, τόσο των Μουσουλμάνων κατοίκων όσο και άλλων θρησκευμάτων»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.