Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Εκλογές 2012, Τα είπα & έγιναν

Άρθρο Νικήτα Κακλαμάνη στην “Ελευθεροτυπία” (24/05/95)

9 Σεπτεμβρίου 2011 – 16:36

Δεκαεπτά χρόνια πριν, τον Μάιο του 1995, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωνε για τις μελλοντικές σχέσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

“Το μέλλον, για το οποίο όλα τα κοινοτικά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αγωνισθούν και να καταβάλουν θαρραλέες προσπάθειες, πρέπει να είναι, κατά κύριο λόγο, το μέλλον που θα εξασφαλίσει μια εποχή ειρήνης και ευημερίας στην Ευρώπη. Η επίτευξη της επιβίωσης αυτής θα καταστεί δυνατή μόνον κατόπιν ουσιαστικής ενίσχυσης της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγήσει σε πραγματική Ευρωπαϊκή ενότητα – ενότητα η οποία, για να είναι ουσιαστική και πραγματική, δεν μπορεί να επιβάλλεται αλλά να συμφωνείται, δεν μπορεί να αμφισβητεί την ατομικότητα, τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο πλούτος της ίδιας της Ευρώπης ήταν πάντα η επιβεβαίωση της ποικιλομορφίας της. Οι προσπάθειες εξομοίωσης ή ενοποίησης ήταν πάντα καταδικασμένες σε αποτυχία. Τα μαθήματα του παρελθόντος και τα διδάγματα της ίδιας της ευρωπαϊκής Ιστορίας δεν μπορούν να λησμονούνται σήμερα, που σχεδιάζουμε ένα κοινό μέλλον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Ν. Κακλαμάνη, με τίτλο “Νέα Ευρώπη: Θαρραλέες αποφάσεις για το κοινό μέλλον”, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, στις 24 Μαΐου 1995.

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.