Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Βίντεο, Εκλογές 2014, Πολιτική, Ραδιόφωνο, Συνεντεύξεις

«ALPHA 98,9»

31 Μαρτίου 2014 – 10:21

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9», με τον Δήμο Βερύκιο.

Σημεία της συνέντευξης:

«Εκατοντάδες άνθρωποι από το πρωί, εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων που επλήττοντο, όποιον βουλευτή έβλεπαν μπροστά τους, με πολύ ευπρεπή τρόπο του έκαναν παράπονα και ζητούσαν βοήθεια. Συσκέψεις επί συσκέψεων σε δύο γραφεία. Του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βενιζέλου, όπου πηγαίναμε βουλευτές προκειμένου να κάνουμε αλλαγές, είχαμε συμφωνήσει και μετά μας έλεγαν διάφοροι υπουργοί με επικεφαλής τον κ. Στουρνάρα να μας λένε επικοινωνήσαμε με την τρόικα και δεν μας επιτρέπει να αλλάξουμε το ένα, δεν μας επέτρεπε να αλλάξουμε το άλλο»

«Ο σκληρός πυρήνας της παράταξής μου, αν κρίνω από τα μηνύματα που έχω λάβει από το πρωί , δεν έχει καμία σχέση, εκπέμπει σε άλλο μήκος κύματος από αυτόν, πως τον είπατε, τον κ. Μουρούτη, που γράφει στο twitter του. Η αγνωμοσύνη δεν είναι κάτι το σπάνιο στην ελληνική κοινωνία. Ρωτήστε 100 Έλληνες ποιος ξέρει τον Κακλαμάνη και ποιος τον Μουρούτη. Τελειώσαμε, δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τον κ. Μουρούτη»

«Δεν είχαμε δυνατότητα, λόγω του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου να μιλήσουμε οι βουλευτές. Επελέγησαν πέντε συνάδελφοι, με όποια κριτήρια επελέγησαν. Οι υπόλοιποι απλά ακούγαμε όσα έλεγαν εκείνοι και οι διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μας είτε εντός είτε εκτός Βουλής. Αυτή ήταν η χθεσινή εικόνα του Κοινοβουλίου»

«Δεύτερο μείζον παράπτωμα της πολιτείας., μετά τα ομόλογα είναι τα φωτοβολταϊκά. Τότε έπαιρναν τα ομόλογα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και μετά τα κούρεψαν. Το ίδιο λέγαμε στον κόσμο και για τα φωτοβολταϊκά. Δίναμε ενισχύσεις, δίναμε δάνεια και τώρα τους τα κουρεύουμε, με στόχο κυρίως όσοι χρωστούν σε τράπεζα να τα πουλήσουν «μπιρ παρά» ώστε να δημιουργηθούν οι μονοκράτορες των φωτοβολταϊκών. Αυτά εγώ δεν μπορούσα να τα σηκώσω»

«Αν θέλει η κυβέρνηση, αύριο που μπαίνει στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή, το σχέδιο νόμου για τις ευρωεκλογές και όπως ξέρετε εκεί θεσμοθετείται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, ας βάλουν το ίδιο και για τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες. Εγώ θα είμαι και σε αυτή την περίπτωση υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Να δούμε όμως τι θα κάνουν ο κ. Ιωαννίδης και ο κ. Καλαφάτης»

«Έχω μπροστά μου δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου… 23 Μαρτίου έλεγε ‘’Δεν ετεροπροσδιορίζομαι, ούτε χρειάζομαι επικοινωνιακά κόλπα’’ και είπε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής γιατί δεν το θεωρεί πρέπον. Τρεις μέρες μετά, στις 26 Μαρτίου, δήλωσε ‘’όταν δίνεις και την ψυχή σου για την Αθήνα, δεν έχεις την πολυτέλεια παρά να παραιτηθείς από το βουλευτικό σου αξίωμα’’ Τι να σχολιάσω από αυτά;»

 

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.