Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » site, Αυτοδιοίκηση, Βίντεο, Εκλογές 2014, Πολιτική, Συνεντεύξεις

“newsit.gr”

8 Μαΐου 2014 – 18:31

Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, στο “newsit.gr” (Ν. Ευαγγελάτος, Τ. Χατζής & Ε. Καλογεροπούλου)

«Πως δικαιολογείται, μέσα σε 24 ώρες, δυο δημοσκοπήσεις να με δείχνουν η μία 9 μονάδες πίσω και η άλλη 4 μονάδες;»

«Τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωεκλογές θα δείτε εκπλήξεις, που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι ο Καμίνης στον Β γύρο και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εγώ δεν θα είμαι στον Β γύρο»

«Ο κ. Καμίνης θεωρείται παντελώς αποτυχημένος δήμαρχος»

«Δεν θα είμαι εγώ ο καλός σαμαρείτης της εκλογικής αναμέτρησης. Προφανώς εκείνος για να αρνείται να απαντήσει δεν τον ενδιαφέρει αυτή η στήριξη. Αποσύρω την στήριξη μου στον κ. Σπηλιωτόπουλο. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα κι εγώ δεν είμαι τσομπάνης»

«Δεν θα ψηφίσω ποτέ Χρυσή Αυγή. Πολύ δύσκολο να είναι ο Κασιδιάρης στον Β γύρο»

«Μου δόθηκαν πολιτικά ανταλλάγματα. Μου δόθηκαν υπουργεία. Μετά τις ευρωεκλογές θα γίνει ανασχηματισμός. Απάντησα όχι. Θέλεις να γίνεις πρόεδρος στις κοινοβουλευτικές επιτροπές; Είπα όχι»

«Σαμαράς και Βενιζέλος εφηύραν τη διπλή υποψηφιότητα στο Δήμο της Αθήνας για να στηρίξουν τον Καμίνη. Έκαναν συμφωνία Σαμαράς και Βενιζέλος. Η ΝΔ συμφώνησε να χαρίσει στο ΠΑΣΟΚ την Περιφέρεια και τον Δήμο Χάλασα την μανέστρα για τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου»

«Εκείνη την ημέρα ένιωσα ότι άφησα πίσω μου το 50% της ιδεολογίας μου. Πυρήνας της ιδεολογίας της δικής μου ήταν η προστασία της ιδιοκτησίας. Όχι η μη φορολόγηση αλλά όχι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας»

«Για την Περιφέρεια: δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά λέω τα καλά λόγια, που όφειλα να πω για την συνεργασία μου με τον Γιάννη Σγουρό»

«Αν υπάρχει υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που να έχει τις ίδιες απόψεις με μένα για την Ευρώπη δεν θα έχω πρόβλημα να ψηφίσω ΝΔ»

«Αν θέλει να αλλαχθεί το όνομα της ΝΔ από κάποιους πρέπει να ονομαστεί «Νέα Πολιτική Άνοιξη», είναι πιο έντιμο από τη «Νέα Ελλάδα»

«Είναι πολύ νωρίς για να πω αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω κληθεί να συμμετάσχω στα σχήματα που δημιουργούνται στον κεντροδεξιό χώρο ενόψει βουλευτικών εκλογών»

«Δημιουργείται το κλίμα μέσα στο οποίο θα πάμε σε εθνικές εκλογές. Το απώτερο θα είναι τον Φεβρουάριο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μου δίνει την εικόνα ότι δεν θέλει να κυβέρνηση. Κάθε εβδομάδα δημιουργούν ένα θέμα και σταματούν κάποιους ψηφοφόρους που είχαν αποφασίσει να τους ψηφίσουν»

«Δε νομίζω ότι τα δυο κόμματα θα είναι τσίμα-τσίμα. Εκεί επιμένω στην έκπληξη. Αν περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μόνο δυο μονάδες, αλλά δεν αποκλείω και τη ΝΔ»

«Σήμερα ο κ. Σαμαράς είπε παραδέχομαι ότι όλα όσα σας έχω πει μέχρι στιγμής είναι η ευημερία των αριθμών αλλά χωρίς να έχει υπάρξει η ευημερία των αριθμών δεν θα μπορούσε να υπάρξει η ευημερία των ανθρώπων»

«Εγώ ήξερα τι πολεμική θα υποστώ κατεβαίνοντας ανεξάρτητος, από τον κομματικό και τον κυβερνητικό μηχανισμό. Πρώτον ήξερα ότι θα έρθουν νομοσχέδια για θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Ήξερα ότι θα έρθει νομοσχέδιο για την ασφάλεια ης Αθήνας. Νομοσχέδιο για τα χρέη των καταστημάτων και ήθελα να είμαι παρών. Ήταν το αμυντικό μου όπλο να είμαι βουλευτής και να στέλνω από την Βουλή τα μηνύματά μου»

«Τίποτα απ’ ότι ίσχυε στο καταστατικό της ΝΔ δεν ίσχυσε στην διαγραφή μου. Δεν καταψήφισα νομοσχέδιο. Ψήφισα παρών. Δεν είχε γίνει συζήτηση και δεν είχε μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Η σκηνή που ένας πρωθυπουργός ανεβαίνει στην έδρα του προεδρεύοντος και με χαρτί και μολύβι διαγράφει έναν βουλευτή μετά από 50 χρόνια στην παράταξη δεν είναι ωραία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Αντώνη Σαμαρά. Η αντίθεσή μας είναι πολιτική»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.