Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Βίντεο, Εκλογές 2014, Πολιτική, Συνεντεύξεις, Τηλεόραση

“Πρώτη Γραμμή”

14 Μαΐου 2014 – 13:00

Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ” και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” (Β. Λυριτζής & Δ. Οικονόμου)

«Ενθυμίστε ότι, πριν από περίπου 20 ημέρες, κάθε μέρα έβγαινε ο κ. Κασιδιάρης και “κούναγε”, χωρίς να τις κρατάει κασέτες. Διάφορες κασέτες. Με υπουργούς, ότι είχε συνομιλίες, με βουλευτές, με δικαστές. Ξαφνικά «άκρα του τάφου σιωπή». Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός, από εκεί που ευρισκόμενος στην Αμερική έλεγε θα τους βάλω όλους φυλακή, στην συνέντευξή του στον AΝΤ1, ξαφνικά αλλάζει θέση και τάσσεται υπέρ της καθόδου της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. Δηλαδή 180ο αλλαγή. Μιλάμε για συμβιβασμό πλήρη του κ. Κασιδιάρη με το σύστημα, ενώ παριστάνει τον αντισυστημικό. Εγώ λέω τα γεγονότα, τώρα βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά της. Και μάλιστα, ενώ την προηγούμενη φορά οι προανακρίσεις είχαν τελειώσει μέσα σε μία εβδομάδα αυτή τη φορά μετατέθηκαν για μετά τις εκλογές. Το ερώτημα που κάνω λοιπόν είναι: Ηλία που είναι οι κασέτες; Ή δεν υπήρχαν οπότε μας έλεγες παραμύθια ή αν υπάρχουν πρέπει να πεις γιατί τις έχεις κρύψει. Είναι απλά τα πράγματα»

«Δεν με εκπλήσσει η στροφή του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε “ακροδεξιά ατζέντα” αλλά δεν με απασχολεί και ο κ. Σπηλιωτοπουλος. Αισθάνομαι ότι ήδη βρίσκομαι μπροστά στην προτίμηση των Αθηναίων»

«Παίρνω πάρα πολλούς ψήφους από δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους που είχαν αποφασίσει επειδή είναι αυτοδιοικητικές εκλογές να πάνε σε ακραία έκφραση, πλέον βρίσκουν άλλοθι και σταματούν σε μένα. Μου το λένε κάθε μέρα και περισσότεροι. Δεν είναι ακροδεξιοί. Είναι δυσαρεστημένοι νεοδημοκράτες. Μου λένε αφού δεν σε θέλουν αυτοί, εννοώντας την ηγετική ομάδα στη ΝΔ, εμείς θα στείλουμε το μήνυμα της δυσαρέσκειάς μας μέσω εσού»

«Υπήρξε κάκιστος δήμαρχος ο κ. Καμίνης. Για παράδειγμα θα σας πω το εξής: Από την ανατίναξη του κτιρίου του ΝΑΤ στην Ομόνοια πέρασαν 3,5 χρόνια και ο κ. Καμίνης δεν μπόρεσε να ρίξει πέντε φορτηγά χώμα, να φυτέψει τα δέντρα, να βάλει τα φώτα και να μπει μια μαρμάρινη πλάκα που να λέει “πλατεία Αλέξη Μινωτή και Κατίνας Παξινού”, γιατί επειδή δεν είχαν τιμηθεί αυτοί οι δύο άνθρωποι να δώσουμε αυτό το όνομα»

«Απευθύνομαι στις Αθηναίες και τους Αθηναίους και τους λέω: Αν θέλετε να στείλετε το όποιο μήνυμα έχετε μέσα σας, είτε οργής είτε στενοχώριας είτε παραπόνου, μην πάτε σε ακραίες επιλογές. Έχετε μπροστά σας τον άνθρωπο, μέσω του οποίου μπορείτε να στείλετε το μήνυμα της διαφοροποίησής σας. Ψηφίστε λοιπόν τον Νικήτα»

«Σε όλη την προεκλογική περίοδο προσπάθησα να έχω χαμηλούς τόνους, να μιλήσω για τα πεπραγμένα μου, που δεν είχα μιλήσει τη προηγούμενη φορά θεωρώντας αυτονόητο, ότι αν κάνεις κάτι ο κόσμος το ξέρει. Αυτή την Κυριακή οι Αθηναίοι ψηφίζουν για δήμαρχο και φαντάζομαι ότι θα θέλουν πρώτα ο δήμαρχος να έχει εμπειρία. Αντικειμενικά έχω τη μεγαλύτερη απ’ όλους. Έχω γνώση των θεμάτων, επειδή δεν είμαι αλαζών εκ χαρακτήρος ξέρω ποια λάθη έκανα. Δεν υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ δήμαρχος δεν θα κάνω κανένα λάθος. Υπόσχομαι όμως, ότι θα κάνω λιγότερα και δεν θα επαναλάβω τα ίδια»

«Θα σας πω κάτι που έχω βάλει στο πρόγραμμα μου και μιλώντας περισσότερο ως γιατρός. Προτεραιότητα μου θα είναι το 1 εκ. περίπου ανασφάλιστων, λόγω της μεγάλης ανεργίας. Σκέφτηκα, ότι σήμερα υπάρχουν φωτογραφίες με παθήσεις, που θα δούμε να εξελίσσονται τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα, μία γυναίκα 40 ετών λόγω ότι είναι ανασφάλιστη δεν μπορεί να πάει να κάνει ένα Τεστ-ΠΑΠ ή μαστογραφία για να αντιμετωπίσει τον γυναικολογικό της καρκίνο. Αν εκλεγώ δήμαρχος, πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η αναδιοργάνωση των δημοτικών ιατρείων. Όλα τα άλλα θα τα αφήσω για μετά. Θα ξεκινήσω σε όλους τους δημότες των Αθηνών προληπτικό έλεγχο για συγκεκριμένα πράγματα και όλα τα παιδιά να εμβολιάζονται. Γιατί τρομάζω για τους χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει. Όλα τα υπόλοιπα, που άπαντες εξαγγέλλουμε, μπορούν να περιμένουν»

«Στα δημοτικά ιατρεία υπήρχαν 54 γιατροί, ο κ. Καμίνης δεν ανανέωσε τις συμβάσεις και έχουν απομείνει μόνο 17. Μπορεί να γίνει με διασύνδεση επιστημονική, η οποία επί θητείας μου είχε υπογραφεί, με μεγάλα δημόσια νοσοκομεία»

«Η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Έχουμε έτοιμες σχεδόν τις μελέτες για πράγματα που μπορούν να ενταχθούν στο 5ο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή για τη καταπολέμηση της φτώχειας, με τα χρήματα να πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο των δήμων»

«Βασικό θέμα είναι και οι μικρές αστικές αναπλάσεις. Τι εννοώ. Το θέμα ασφάλεια, δεν είναι μόνο καταστολή. Αν λοιπόν στις γειτονιές, που υπάρχει πλέον το πρόβλημα, γίνουν μικρές αναπλάσεις, πεζόδρομους, με δρώμενα, αθλοπαιδιές, φωτισμό. Όπου μαζεύεται ο κόσμος φεύγει η παραβατικότητα, τουλάχιστον η μικρή (παραβατικότητα) και η μεσαία»

«Επί θητείας μου δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη και απαλλάχθηκαν τελείως οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Κάτι που δεν ισχύει τώρα… Η μείωση στα δημοτικά τέλη μπορεί να ξεκινήσει κάλλιστα από τον πρώτο χρόνο και μέσα στην πορεία της 5ετίας μπορεί να φθάσει και στο 20%»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.