Συνεντεύξεις
Βουλή
Πολιτική
Αυτοδιοίκηση
Τα είπα & έγιναν
ΑΡΧΗ » Αυτοδιοίκηση, Βίντεο, Εκλογές 2014, Πολιτική, Ραδιόφωνο, Συνεντεύξεις

«Real FM 97,8»

31 Μαρτίου 2014 – 12:30

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8», στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σημεία της συνέντευξης:

«Την απόφαση την πήρα τελευταία στιγμή, μία ώρα πριν την ψηφοφορία. Αυτά που είδατε στην τηλεόραση δεν ήταν τίποτα μπροστά από όλα αυτά που γίνονταν στους διαδρόμους της βουλής και στα γραφεία. Τα γραφεία στα οποία γίνονταν συσκέψεις ήταν δύο. Του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βενιζέλου, όπου πηγαίναμε βουλευτές, προκειμένου να κάνουμε αλλαγές. Είχαμε συμφωνήσει και μετά μας έλεγαν διάφοροι υπουργοί, με επικεφαλής τον κ. Στουρνάρα ότι επικοινωνήσαμε με την τρόικα και δεν μας επιτρέπει να αλλάξουμε τίποτα, ούτε ένα ‘’και’’, διαφορετικά δεν θα πάρουμε τη δόση»

«Με όση πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει δεν μου επέτρεπε να ψηφίσω το άρθρο 1. Δεν είπα όχι γιατί ήταν η διανομή του πλεονάσματος μέσα, είπα παρών γιατί πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μου, όπως εγώ τη γνώρισα από το 1974 με την ιδρυτική διακήρυξη που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ψήφισα παρών. Τώρα ήθελαν να το κάνουν έτσι. Τυπικά δεν υφίσταται διαγραφή. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, λέει ότι συγκαλείται η επιτροπή δεοντολογίας, 5 άτομα, καλούν τον βουλευτή, καταθέτει την άποψή του, συνεδριάζουν και βγάζουν την όποια απόφαση. Στην περίπτωσή μου έγινε μια σύσκεψη δύο λεπτών, με τον κ. Σταμάτη και τον κ. Λαζαρίδη και είδατε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Να ανεβαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην έδρα του προεδρεύοντος κ. Τραγάκη, να γράφει την επιστολή διαγραφής μου και να του τη δίνει»

«Δεν τον ενόχλησε τον κ. Σαμαρά το παρών. Σκέφτηκε την επόμενη μέρα μετά τις 25 Μαΐου. Αυτό είναι που σκέφτηκε και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελε να είμαι στην κοινοβουλευτική ομάδα»

«Την υποψηφιότητα θα την πάω μέχρι τέλους. Είχε ετοιμαστεί τροπολογία για να μπει στο σχέδιο νόμου για τις ευρωεκλογές, να ισχύσει το ασυμβίβαστο και για τις δημοτικές εκλογές. Δεν με ενοχλεί καθόλου, σε μια τέτοια περίπτωση, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος. Νομίζω ότι πάγωσε το θέμα αυτό, εξαιτίας μηνυμάτων που έλαβε το Μαξίμου από άλλους βουλευτές που είναι υποψήφιοι αλλού και είπαν, τότε, ψάξτε να βρείτε υποψηφίους»

Πείτε την γνώμη σας!

Πρεπει να είστε συνδεδεμένος για να δημοσιεύσετε σχόλιο.